Фермеры в США вынуждены сливать молоко в канализацию

Фермеры в США вынуждены сливать молоко в канализацию

Незважаючи на високий попит на молочні продукти, в умовах пандемії коронавируса в ланцюжку поставок молока виникло безліч збоїв, які не дозволяють фермерам продавати свою продукцію на ринку, повідомляє Reuters. Фермери змушені зливати молоко в каналізацію.

Масове закриття ресторанів та шкіл призвело до раптового переходу від оптових ринків громадського харчування до роздрібних продуктових магазинів, що призводить до плутанини в сфері логістики та упаковки для заводів з переробки молока, масла і сиру. Компанії, які перевозять молочні продукти, не можуть знайти достатню кількість водіїв, які в більшості своїй знаходяться на самоізоляції. А продажі на основних ринках експорту молочної продукції припинилися, так як сектор громадського харчування закрився практично в усьому світі.

За словами фермерів, сільськогосподарських економістів і дистриб’юторів продуктів харчування, проблеми молочної промисловості сигналізують про ширші проблеми в глобальному ланцюжку поставок продуктів харчування. Молочний бізнес постраждав сильніше і раніше, ніж інші сільськогосподарські товари в силу того, що молочні товари швидко псуються — молоко не може бути заморожене, як м’ясо, або зберігатися на елеваторі, як зерно.

Молочний фермер Джейсон Лідл в інтерв’ю агентству зізнався, що міг би продати своє молоко, якби був в змозі своїми силами доставити його на ринок. Однак в США молоко вже давно не продається на розлив, а має реалізуватися в спеціальній тарі по затвердженим стандартам.

Лідл змушений зливати в каналізацію 4 700 галонів (більше 20 тисяч літрів) молока з своїх 480 корів кожен день, починаючи з вівторка. Більшість членів молочної профспілки DFA, що складається з 7500 чоловік, вдалися до цієї сумної процедури.

Лідл сказав, що профспілка заплатить за молоко, яке він і інші фермери змушені зливати, однак доходи самої профспілки катастрофічно постраждають від цього заходу.

Причому, зазначають спостерігачі, скидання відбувається навіть тоді, коли споживчий попит на молочні продукти різко зростає в умовах пандемії. Панічні покупки, до яких вдалися багато жителів США, залишили полки більшості продуктових магазинів в США майже порожніми в останні тижні на тлі закриття підприємств і карантину по всій країні. Так, згідно з даними служби Nielsen, роздрібні продажі вершкового масла в березні виросли більш ніж на 127%, а сиру — на більш ніж 84% в порівнянні з тим же періодом роком раніше.

В інших продовольчих секторах також відбуваються збої, оскільки обмеження на поїздки і режим ізоляції призводять до нестачі робочої сили, необхідної для посадки, збору і розподілу фруктів і овочів, а також холодильних контейнерів і водіїв вантажівок.

Користуючись цими обставинами, бакалійники підвищують ціни: як показують дані Nielsen, середня роздрібна ціна коров’ячого молока зросла на 11,2% за тиждень, що закінчився 21 березня, в порівнянні з роком раніше,.

Проблеми з постачанням ряду продуктів першої необхідності пов’язані із закриттям ресторанів і кафе. «Близько половини споживчого бюджету США було сфокусовано на підприємствах громадського харчування і пандемія закрила цей кран», — сказав Метт Гулд, редактор торгового видання Dairy & Food Market Analyst.

Джерело: milkua.info

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/fermery-v-ssha-vynuzhdeny-slyvat-moloko-v-kanalyzacyyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    16 Квітня

    Старокостянтинівський ОЕЗ почав роботу. Завод не обмежуватиметься переробкою соняшника

    Овочі та яйця подешевшали, хліб подорожчав: як змінилися ціни в Україні

    Через обмеження агроекспорту до ЄС Україна втратить понад 300 млн євро

    Польща забракувала 7,13 тонни українського морозива

    Ефективність культиватора QX2 доведена роками

    Агрохолдинг МХП Косюка почав вирощувати овочі

    В Україну намагалися завезти 850 кг кабачків з перевищеним вмістом нітратів

    У Польщі заявили, що “зернове питання” з Україною має вирішити Брюссель

    15 Квітня

    Corteva Agriscience та Ощадбанк пропонують фермерам скористатися програмою кредитування за зниженими ставками для закупівлі засобів захисту рослин

    Штучний інтелект допоможе скоротити харчові відходи та придумає рецепти із того, що є у холодильнику

    БІЛЬШЕ НОВИН