Tempo950x100

Tempo300x100

Мировая аграрная отрасль претерпела серьезных изменений из-за распространения коронавируса

Мировая аграрная отрасль претерпела серьезных изменений из-за распространения коронавируса

Після того, як по всьому світу масово закрилися ресторани та готелі, виробники харчів поступово стали спостерігати накопичення запасів, які просто псуються.

Є кілька напрямків, за якими поширення коронавірусу руйнує ланцюги виробництва і постачання харчів по всьому світу.

1. Молоко в “трубу”

Після закриття кав’ярень на карантин, виробники молока одразу ж відчули скорочення попиту.

Асоціація американських фермерів-виробників молока підрахувала, що кожного дня через порушення угод про постачання продукції змушені знищувати 14 млн літрів молока.

Cows are milked at South Acre Farm near York

І ця проблема є актуальною не лише для США. У Британії фермери вже звернулися по державну допомогу через руйнування постачання. Пітер Авіс, голова Королівської асоціації виробників молока, каже, що щотижня фермери змушені “зливати” 5 млн літрів.
Він зазначив, що виробники не лише отримують менше звичайного за свою продукцію через зменшення попиту. Вони змушені продавати надлишки за демпінговими цінами, або ж зменшувати обсяги виробництва.

2. Збіжжя на сміття

Зупинка багатьох підприємств впливає на усі сфери аграрного виробництва. Деякі агровиробники намагаються переіорєнтуватися на поставки у звичайні магазини, але там панує зменшення попиту і великі невикористані запаси.

The New York Times поговорила з виробниками яєць, один з яких розповів, що його компанія знищує 750 тисяч яєць щотижня. Інший фермер розповів, як залишив майже увесь врожай цибулі на компост, бо не мав сховищ, і не зміг знайти нових покупців на неї.

В Індії вже заявили, що карантин поставив під загрозу перший врожай дорогоцінного чаю Darjeeling. Є побоювання, що так само станеться і з другим врожаєм.

3. Недостатньо робітників

На додачу до запасів, що псуються, та проблем із тим, щоб товари потрапили до споживачів, у багатьох країнах сільгоспвиробники стикнулися з нестачею робочих рук.
Самоізоляція та дотримання соціальної дистанції також уповільнюють збирання врожаю, а карантини зруйнували сталі ланцюжки руху робочої сили між державами.

Asparagus is washed and sorted

Минулого тижня Німеччина вирішила зробити виняток для робітників з Румунії та Польщі, які б під час карантину допомогли зібрати перші весняні врожаї, – зокрема, спаржі та полуниці.

У Британії започаткували програми “Нагодувати націю”, аби заохотити британців замінити іноземних працівників і не допустити того, щоб врожай було втрачено.

4. Зміна купівельних звичок

Пандемія також вплинула на те, що і як ми купуємо. Наприклад, у Британії різко зріс попит на борошно, адже люди, які залишаються вдома, все охочіше починають щось пекти.

А от у Франції стали купувати більше органічних харчів. Можливо, це відбувається через те, що французи почали частіше скуплятися у менших місцевих крамничках. Або ж, кажуть інші оглядачі, на карантині французам хочеться більш здорової та якісної їжі.

People shop at an open air market in Paris on March 21, 2020
Такі спостереження з’явилися саме тоді, як міністр сільського господарства Франції закликав місцеві органи влади дозволити знову відкрити базари.
Раніше їхню роботу припинили, але тепер з’являється дедалі більше аргументів за те, щоб поновити їхню роботу, – але вже з усіма вимогами до індивідуального захисту та соціального дистанціювання.

5. Невикористані запаси

Візьмемо до прикладу закриття британських пабів. Через це практично весь вже вироблений лагер та ель може “зійти на пси”, адже згідно із чинними урядовими постановами паби залишатимуться закритими ще невідомо як довго.

Two police officers walk past a boarded-up pub

Деяке пиво може зберігатися лише кілька тижнів. А це означає, що тисячі пивних бочок у підвалах пабів будуть зіпсовані до часу, як карантинні обмеження знімуть.
Ті, хто працює в цій галузі, вже заявили про серйозні збитки.

Джерело: bbc.com

Перегляди: 26
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/myrovaya-ahrarnaya-otrasl-preterpela-sereznyh-yzmenenyj-yz-za-rasprostranenyya-koronavyrusa
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати