В Украине обнаружили фальсифицированное сливочное масло: список производителей

В Украине обнаружили фальсифицированное сливочное масло: список производителей

Протягом 2019 року під час проведення перевірок дошкільних та загальноосвітніх навчальних  і торговельних закладів було відібрано зразки масла з таким маркуванням:

– масло солодковершкове «Селянське» з вмістом жиру 73% виробництва ТОВ «Богодухівський молзавод», Харківська область;

– масло солодковершкове «Селянське» з вмістом жиру 72,6% виробництва ДП «Старокостянтинівський молочний завод», Хмельницька область;

– масло солодковершкове «Селянське» з вмістом жиру 73% виробництва ТОВ «ЕНЕЙ», Житомирська область;

– масло солодковершкове «Екстра» з вмістом жиру 82,5% виробництва ТОВ «Інтер-мол», Дніпропетровська область;

– масло «Селянське» вагове з вмістом жиру 72,5% виробництва ТОВ «Хеппі Мілк Плюс», Київська область;

– масло солодковершкове «Селянське» з вмістом жиру 73% виробництва ТОВ «Вівальді Д», Хмельницька область.

Відповідно до експертних висновків державних лабораторій Держпродспоживслужби невідповідності встановлені у 17 зразках: в 12 зразках (п’яти від ДП «Старокостянтинівський молочний завод», трьох від ТОВ «ЕНЕЙ», двох від ТОВ «Богодухівський молзавод» та по одному від ТОВ «Інтер-мол» і ТОВ «Вівальді Д») виявлено невідповідність вимогам нормативної документації (ISO 17678:2010) за тригліцеридним складом молочного жиру. Це є порушенням ст. 32, 37 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та фальсифікацією продукту. До того ж п’ять зразків (два від ТОВ «Богодухівський молзавод», по одному від ТОВ «Хеппі Мілк Плюс», ТОВ «ЕНЕЙ» та ДП «Старокостянтинівський молочний завод») не відповідають вимогам ДСТУ 4399:2005 «Масло вершкове. Технічні умови» за фактичними мікробіологічними показниками, причиною чого могло стати недотримання технології виробництва або порушення температурного режиму під час зберігання та реалізації.

Рішеннями Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області обіг масла зазначених виробників в закладах освіти та торговельних закладах було припинено. З метою вжиття заходів відповідно до вимог чинного законодавства проінформовано головні управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Харківській та Хмельницькій областях і Держпродспоживслужбу України.

Також про це було поінформовано керівників навчальних закладів та управління (відділи) освіти. Перевірки закладів освіти та торговельних закладів області з лабораторним контролем тривають.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayne-obnaruzhyly-falsyfycyrovannoe-slyvochnoe-maslo-spysok-proyzvodytelej
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати