Tempo950x100

Tempo300x100

10-ка лідерів аграрних стартапів

10-ка лідерів аграрних стартапів

1. Indigo Agriculture — $203 млн (серiя D)

Інвестори: Investment Corporation of Dubai, Flagship Pioneering, Alaska Permanent Fund, Baillie Gifford, Activant Capital

Indigo Agriculture

У грудні 2017 року стартап Indigo Agriculture, який займається обробкою насіння мікробами, закрив раунд фінансування серії D на суму 203 мільйони доларів. Це є найбільшою інвестицією серед farmtech-компаній. Продукція Indigo Agriculture включає мікробні посівні покриття для кукурудзи, сої, пшениці і бавовни. Це покриття допомагає культурам витримувати екологічні стреси, такі як посуха, високі температури, засоленість ґрунту або низький рівень азоту. Культури також стають більш стійкими до хвороб і шкідників. Компанія також стверджує, що використання технологій дозволяє досягти більш високої якості рослин, наприклад, в пшениці стало більше білка. Indigo не продає свій насіннєвий продукт фермерам, як більшість постачальників сировини. Замість цього компанія укладає контракти з фермерами, надаючи їм насіння на початку сезону, а потім викуповуючи їх урожай по гарантованій преміальній ціні.

2. Plenty ― $200 млн (серiя B)
Інвестори: SoftBank Vision Fund, Affiliates of Louis M. Bacon, фонд Moore Capital Management, Innovation Endeavors, Bezos Expeditions, DCM, Data Collective, Finistere Ventures

Plenty AgTech

Plenty, проект що представляє інноваційні криті вертикальні ферми, залучив у липні 2017 року 200 млн. доларів фінансування від найбільшого фонду технологічних стартапів SoftBank Vision Fund, глави Amazon Джеффа Безоса і голови ради директорів Alphabet Еріка Шмідта. Компанія використовує вертикальні вежі для вирощування зелені. Фінансування призначається для запуску нових ферм і розширення штату співробітників. У листопаді 2017 компанія Plenty оголосила, що наступна ферма буде зведена в середині 2018 року в Кенті, штат Вашингтон.

 

 

 

 

https://www.facebook.com/events/329895157496320/

3. Maihuolang ― $150 млн (серія A)

Інвестори: Shenzhen New Industry Venture Capital, Weiji Investment, Qianhai Great Wall Fund

Maihuolang - AgTech

У березні 2017 року компанія Maihoulang з Китаю залучила $ 150 млн. За даними Deal Street Asia, в 2014 році Maihoulang запустив сайт 51mhl.com – онлайн e-commerce платформу для фермерських товарів, спеціалізованих продуктів, а також електричних мотоциклів і побутової техніки, що охоплюють 23 провінції в Китаї. Прогнозується, що конкуренція буде жорсткою, оскільки Alibaba Group Holding і Національна комісія розвитку і реформ Китаю оголосили про початок партнерства, в рамках якого вони за три роки починають сотні пілотних програм в селах і містах.

4. Farmers Business Network ― $110 млн (серія D)

Інвестори: T. Rowe Price, Temasek, Acre Venture Partners, Kleiner Perkins Caufield & Byers, GV (Google Ventures), DBL Partners

Farmers Business Network - AgTech

У листопаді 2017 року Farmers Business Network (Селянська бізнес-мережа, FBN) залучила 110 мільйонів доларів. Це цифрова мережа farmer-to-farmer, яка збирає дані, інформацію про закупівлі, а також надає послуги з маркетингу для сільського господарства. “Ми побудували бізнес з феноменальним зростанням, кількість учасників зросла в два рази за рік – до 5000 фермерських господарств США”, – каже співзасновник Чарльз Барон.

5. Uptake ― $117 млн (серія D)

Інвестори: Baillie Gifford, GreatPoint Ventures, Revolution Growth

Uptake - AgTech

Uptake – це стартап, який надає аналітику даних на основі датчиків з метою оптимізації роботи сільськогосподарської техніки. У грудні 2017 року проект підняв 117 мільйонів доларів. Компанія Uptake була заснована двома співзасновниками сайту Groupon. Ідея полягає в тому, що більшість комерційного обладнання оснащене деякими датчиками, але дані, які вони виробляють, мало використовуються. Використовуючи ці датчики Uptake відстежує продуктивність комбайнів і визначає їх оптимальне застосування. Програмне забезпечення надає рекомендації щодо оптимізації витрат на с/г обладнання, мінімізуючи час простою.

6. Bayer + Ginkgo Bioworks Ag Biotech Company ― $ 100 млн

Інвестори: Bayer CropScience, Ginkgo Bioworks, Viking Global Investors

Bayer & Ginkgo Bioworks Ag Biotech Company - AgTech

Німецька хіміко-фармацевтична компанія Bayer і стартап Ginkgo Bioworks в партнерстві з хедж-фондом Viking Global Investors вклали 100 мільйонів доларів в новий, поки ще неназваний agtech проект.

Компанія буде зосереджена на виробництві мікробних продуктів, які повинні допомогти з фіксацією культурами азоту. Це, в свою чергу, повинно привести до мінімізації впливу сільського господарства на навколишнє середовище, зменшивши кількість хімічних добрив, що застосовуються фермерами. Нова компанія буде розміщена на базі науково-дослідного комплексу біологічних досліджень Bayer в Західному Сакраменто.

7. Produce Pay ― $70 млн (серія A)

Інвестори: CoVenture, Menlo Ventures, Arena Ventures, Red Bear Angels, Social Leverage

Produce Pay - AgTech

Produce Pay – це сайт, який безпосередньо пов’язує фермерів з дистриб’юторами і платить їм за продукцію на наступний день після її доставки завдяки спеціальної кредитної платформі. Фермери часто залишаються в очікуванні виплат за продані товари. Produce Pay вже підключає перевірених виробників і дистриб’юторів по всьому світу. Компанія є частиною зростаючої групи agtech стартапів, які займаються вирішенням деяких фінансових проблем фермерів.

8. 3D Robotics ― $53 млн (серія D)

Інвестори: Atlantic Bridge, Autodesk Forge Fund, True Ventures, Foundry Group, Mayfield і інші інвестори

3D Robotics - Site Scan - Agtech

Ще в квітні 2017 року 3D Robotics (3DR) залучив 53 мільйони доларів, що включало конвертацію існуючого боргу в акціонерний капітал (деталі не публікували). Згідно з даними Tech Crunch, в останні роки 3DR зіткнулася з величезною конкуренцією з домінуючим китайським виробником дронів DJI, програмної платформи для управління Drone Deploy і багатьма іншими гравцями ринку. У 2015 році компанія 3DR припинила продаж аматорських безпілотних літальних апаратів і перейшла в сегмент продажу програмного продукту Site Scan в якості сервісу. Site Scan допомагає користувачам управляти планами польоту, камерами на БПЛА і передавати дані в хмару. Хоча спочатку сільське господарство було в фокусі компанії, зараз на її веб-сайті про нього інформації немає.

9. Protix Biosystems ― $50 млн

Інвестори: Rabobank, Aqua-Spark, Brabant Development Agency (BOM) та інші приватні інвестори

Protix Biosystems - AgTech

Компанія Protix з Нідерландів в червні 2017 року залучила 50,5 мільйонів доларів у вигляді пайової участі і боргового фінансування для розширення свого бізнесу по вирощуванню комах. За словами Protix і його інвесторів, це найбільші інвестиції в даному секторі. Ферми Protix виробляють комах переважно для корму тварин і аквакультури.

Комахи все частіше розглядаються як альтернатива білка, тому що їх можна вирощувати на відходах. Це набагато ефективніше в порівнянні з іншими джерелами білка, такими як соя, кукурудза, риба і м’ясо. Компанія придбала FaiInsects – консорціум заводчиків, які вирощують борошняних хрущаків, цвіркунів і сарану. Згідно з Protix, придбання дозволить компанії обслуговувати ширший спектр клієнтів.

10. Orbital Insight ― $50 млн (серія C)

Инвесторы: Sequoia, Envision Ventures, Balyasny Asset Management, Geodesic Capital, ITOCHU Corporation, Intellectus Partners

Orbital Insight - AgTech

Orbital Insight – стартап геопросторової аналітики, який генерує макрорівневу аналітику для бізнесів, використовуючи супутникові знімки та інші дані. У березні 2017 року проект привернув 50 мільйонів доларів. Компанія орієнтується на кілька галузей, включаючи фінансові послуги, товари та сільське господарство. Однією з пропозицій є відстеження потоків виробництва на макрорівні.

 

 

 

 

 

AgriTech Ukraine - Startups / Investments

Джерело: Inventure.

Перегляди: 9
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/10-ka-lideriv-ahrarnyh-startapiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати