Tempo950x100

Tempo300x100

10 трендів здорового харчування, які йдуть в Україну

10 трендів здорового харчування, які йдуть в Україну

Також радять замінювати жирне м’ясо бобами, рибою, м’ясом птиці, споживати нежирні молочні продукти, обмежити додавання цукру та солі в їжу і напої, а також відмовитися від споживання алкоголю, пише propozitsiya.com.

Тренд №1 – Знезараження продуктів

Вчені з’ясували, що мінімізувати негативний вплив їжі на організм можна, додавши в блюдо куркуму, яка має знезаражувальну дію.

Тренд №2 – Низьковуглеводна дієта

Австралійські дослідники з’ясували, що шість різних груп коротколанцюгових вуглеводів викликають у мільйонів людей проблеми з кишечником – від здуття до більш серйозних симптомів. Щоб уникнути цієї проблеми, вчені радять застосовувати спеціальний режим харчування з відмовою від деяких вуглеводних продуктів.

Тренда №3 – Заспокійливі коктейлі перед сном

Якщо раніше на ніч випивали склянку кефіру або неміцний чай, то зараз світові продовольчі гіганти освоюють нову нішу. Dirty Lemon і Torii Lab недавно випустили нові тоніки, які допомагають споживачам міцніше спати.

Тренд №4 – Біодинамічна їжа

Основна її відмінність від органічної полягає в тому, що органічні продукти завжди мають спеціальні сертифікати. Але якщо органічні продукти мають один стандарт обробки, то біодинамічні продукти – більше десяти (для вина, молочних продуктів, м’яса і так далі).

Тренд №5 – Дієта 80/20

Її суть в тому, щоб 80% раціону складали здорові продукти, а на решту 20% можна себе побалувати смачною, але не найкориснішою їжею.

Тренд №6 – Додавання в їжу масла конопель

Їжу, приправлену ​​олією конопель, порівнюють до їжі мікродозою канабісу. Такий продукт покращує настрій, знижує відчуття тривоги і заспокоює.

Тренд №7 – Водорості як джерело білка

В Австралії, яка є першовідкривачем багатьох здорових тенденцій, вже почали експериментувати з цим супер-продуктом. За даними австралійських учених, у водоростях концентрація білка на 1 г вище, ніж в м’ясному стейку.

Тренд №8 – Солодощі – не табу

Результати досліджень, проведених в 2016 році, показують: ті, хто їсть шоколад, принаймні, раз на тиждень, показують кращі результати на тестах пам’яті та концентрації. Якщо ви хочете кинути кілька темних шоколадних стружок в свою вівсянку або йогурт, це не зашкодить. Але шоколадний пончик або булочка не дадуть тих поживних речовин, які вам потрібні.

Тренд №9 – Кетогенна дієта

Це спосіб харчування, при якому жир замінює глюкозу в якості основного джерела енергії. Дослідження показали, що це кращий спосіб втрати ваги, ніж просто дієта з низьким вмістом жиру або програми з низьким вмістом вуглеводів. Але це не означає, що раціон складається з жирної нездорової їжі – при кетогенній дієті варто споживати тільки здорові жири, наприклад, сті, що в сирі, м’ясі, кокосі, авокадо.

Тренд №10 – Питні оцти

Бренди Suja, BluePrint і Kevita випустили на ринок нові напої з вмістом оцту. Це сквашений продукт з яблучного оцту з фруктами і цукром або альтернативним підсолоджувчем. Такий напій має детоксикуючий ефект.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/10-trendiv-zdorovoho-harchuvannya-yaki-jdut-v-ukrayinu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати