Tempo950x100

Tempo300x100

2018 рік пройде під знаком земельної децентралізації

2018 рік пройде під знаком земельної децентралізації

Про це заявив перший заступник міністра АПК Максим Мартинюк, пише landlord.ua.

«У земельних відносинах не буває другорядних чи першорядних питань – всі вони однаково важливі. Однак ми розуміємо, що 2018 рік пройде під знаком земельної децентралізації – передачі земель об’єднаним територіальним громадам. Від того, наскільки якісно буде проведена ця робота залежить добробут десятків тисяч людей – сільських жителів, а також, без перебільшення, майбутнє та спроможність, зокрема і фінансова, місцевих громад. Процес передачі уже стартував і його перші результати налаштовують дуже оптимістично», — заявив він.

Також перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України підбив підсумки останніх 12 місяців роботи відомства у земельній сфері.

«Середню ставку оренди на державні землі доведено до 14,74%, що забезпечило 118 млн гривень надходжень до місцевих бюджетів. Державний земельний кадастр одним із перших у світі переведено на технологію Blockchain. До ДЗК внесено понад 1,3 млн ділянок, наповненість бази даних доведено до 73% від загальної площі земельних ділянок. Впровадивши взаємообмін даними між земельним кадастром та реєстром майнових прав Мін’юсту, ми дали всім аграріям потужний захист від рейдерів, блокувавши реєстрацію подвійних договорів оренди землі», — наголосив Максим Мартинюк.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/2018-rik-projde-pid-znakom-zemelnoyi-decentralizaciyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати