250 тисяч тонн вкраденого в держави зерна ніхто так і не повернув

250 тисяч тонн вкраденого в держави зерна ніхто так і не повернув

Про це заявив директор Інституту Держрезерву (2011-2015 рр.) Володимир Линник.

Відповідаючи на питання про рівень корупції в Держрезерві і чи знайшли винних у розкраданні 250 000 тонн зерна, зазначив, що інформація про вкрадене зерно була у засекречених звітах уже давно, але голова Державного агентство резерву України Вадим Мосійчук заявив, що саме він знайшов цю інформацію.

«Мосійчук заявив, мовляв це він знайшов. Але не був він! У секретних документах про це йшлося вже десять років. Я йому сказав, щоби він тихенько знайшов винних, повернув зерно, а вже потім піарився. Але він пропіарився і забув. Вже ніхто не говорить про 250 000 тонн, вже ніхто не піариться», – зауважив Володимир Линник.

Ба більше, додав гість програми, сьогодні цим питанням ніхто не займається.

«Ніхто цим не займається. Ніхто! Натомість Генеральна прокуратура сьогодні займається литовським паливом. Є ще 11 епізодів, де головний підозрюваний Мосійчук Вадим Адамович. Я ходжу туди як експерт. Мої колеги ходять на допит. Я знаю, що справа майже закінчена і питання лише за Генеральною прокуратурою, як у найближчі тижні висунути підозру. Тому звертаюся до Юрія Віталійовича, що Генеральна прокуратура зробили добру роботу, від якої НАБУ «відхрестилося»»,– розповів екс-директор Інституту Держрезерву

Володимир Линник також зазначив, що запасів зерна у Держрезерві сьогодні є менше, ніж 5%.

«Ситуація з запасом зерна стала ще гіршою. Тому, якщо Прем’єр-міністр на наступному засідання Кабміну не прийме рішення про відставку Мосійчука, то він також буде винен у такому стані Держрезерву», – підкреслив екс-директор Інституту Держрезерву.
Джерело: zik.ua

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/250-tysyach-tonn-vkradenoho-v-derzhavy-zerna-nihto-tak-i-ne-povernuv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати