Tempo950x100

Tempo300x100

486 млн грн розмір податкових пільг для агровиробників через коронавірус

486 млн грн розмір податкових пільг для агровиробників через коронавірус

Про це повідомив заступник міністра економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький на своїй сторінці у Фейсбук.

У зв’язку із прийняттям Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби (COVID-19)», відповідно до якого не сплачується плата за землю протягом 2 місяців, сільськогосподарські товаровиробники зможуть зекономити кошти в розмірі 486,1 млн грн за рахунок використання земель сільськогосподарського призначення державної власності без відповідної плати.

У 2019 році було сплачено 1,11 млрд грн земельного податку за землі сільськогосподарського призначення державної власності. У 2020 році надходження від сплати цього податку мала б зрости до 1,16 млрд грн через постійне оновлення нормативної грошової оцінки.

Надходження від річної орендної плати за землі сільськогосподарського призначення державної власності у 2019 році становили 1,62 млрд грн, цього року ця сума мала б становити 1,75 млрд грн.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/486-mln-hrn-rozmir-podatkovyh-pilh-dlya-ahrovyrobnykiv-cherez-koronavirus
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати