Tempo950x100

Tempo300x100

7 стовпів успіху “UKRAVIT”

7 стовпів успіху “UKRAVIT”

Інновації

Будучи лідером на вітчизняному ринку ЗЗР, компанія «UKRAVIT» запускає проекти та впроваджує технології ще до того, як не тільки з‘явиться попит, а діагностується необхідність у продукті. У квітні компанія запускає науково-дослідний центр, який дозволить робити унікальний аналіз ґрунту, що наразі недоступно українцям у власній державі. Для того, щоб зробити якісну діагностику ґрунту (розлогий аналіз до 80 компонентів), аграрії мусять відправляти зразки за кордон, що дуже витратно по часу та грошам. «UKRAVIT» надасть можливість робити діагностику вже наступного року. Найкраще світове обладнання, встановлене в цьому центрі, здивувало навіть закордонних фахівців і за словами Віталія Ільченка, власника групи компаній «UKRAVIT», деякі з них навіть просилися на роботу. Дослідний центр створить своєрідну Силіконову долину в Черкасах, на базі якої розроблятимуться новітні стартапи, відбуватиметься практична діяльність науковців, в результаті чого зрушиться вся галузь. Центр стане своєрідним поштовхом для поступу української агрохімічної промисловості.

[[{“fid”:”230037″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“2”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”2″}}]]

«Тут працюватимуть до півсотні кращих учених, на площі понад 2500 м2 буде сконцентровано найкраще обладнання, закупку та налагодження якого ми проводимо наразі. Для реалізації цього проекту ми залучили швейцарських фахівців. Науково-дослідний центр буде працювати за форматом Силіконової долини. У ньому також розташується підземна теплиця, де ми будемо тестувати наші препарати на рослинах. Треба вкладати гроші в науку. Для нас це є пріоритетним напрямком. Наш науково-дослідний центр працюватиме над створенням максимально безпечних для довкілля біохімічних препаратів, що дозволять отримувати максимально великі врожаї і допомагатимуть відновлювати потенціал української землі».

Люди

Людський капітал – фундамент «UKRAVIT». Окрім технологічних можливостей, відкриття діагностичного центру створить багато робочих місць, куди залучатимуться молоді спеціалісти. Завдяки цьому можна частково зупинити відтік «розуму» із країни. Вже зараз «UKRAVIT» співпрацює із основними аграрними вишами України і запрошує студентів проходити практику на виробничих потужностях із можливістю подальшого працевлаштування. Окрім молодих спеціалістів, компанія пропонує гарні умови для досвідчених фахівців, пріоритетним для «UKRAVIT» є мотивація і соціальна підтримка українців. Навіть запрошуючи студентів на практику, керівництво компанії оплачує її проходження, що дуже мотивує та підтримує юних аграріїв. Окрім уваги до власних працівників, «UKRAVIT» має потужну соціальну зовнішню складову, допомагаючи талановитій молоді та активно вкладаючи кошти в розвиток міста Черкас, де зосереджено основне виробництво. В числі останніх заходів, де «UKRAVIT» виступили меценатами – День міста Черкас та етнофестиваль «Сумщина – це Європа». А відкриття дослідного центру взагалі зробить Черкаси хімічним центром України.

Для великої кількості інвестицій, які здійснюються, незважаючи на незручні кредитні портфелі, компанія бере кредити у вітчизняних банках. Окрім того, «UKRAVIT» є одним із найбільших платників податків в обласний бюджет міста Черкас: минулоріч до бюджету сплачено 179 млн грн, а у 2017 році цифра вже складає 300 млн гривень.

Лідерство
«UKRAVIT» має найбільший серед вітчизняних виробників портфель ЗЗР та мікродобрив. Зараз їхня кількість становить 135 продуктів і до кінця року планується запуск ще 7. За прогнозами Олександра Мишловця, начальника розвитку продукту та сервісу компанії, ринок ЗЗР до 2020 року збільшиться з $820 до $960 млн. Це пов’язано зі збільшенням ціни на діючі речовини, а також зняттям мораторію на продаж землі. На думку Олександра Лапи, директора комерційного департаменту «UKRAVIT»:

«З відкриттям ринку землі в Україну зайде мінімум $ 1 млрд, тобто ринок виросте на 10%».
 

Бренд «Україна»

Вважаючи на кліматичні зміни, провідні компанії підлаштовують лінійку своєї продукції до нової середньої температури та середньої кількості опадів. Наступного року «UKRAVIT» випустить 5 мікродобрив на основі кремнія, що стане свіжим рішенням для України. Протестувавши цей елемент упродовж кліматичних катаклізмів навесні, науковці компанії розробили нові мікродобрива з кремнієм (багатофункціональний елемент, при застосуванні якого температура рослин знижується, що дуже важливо в час повітряних та ґрунтових засух). Окрім розвитку виробничих потужностей та великих інвестицій в науку, «UKRAVIT» втілює такий бажаний для всіх аграріїв перехід від продажу сировини до продажу готової продукції, просуває бренд «Україна».
Щороку запускаються нові продукти, 2018 року в планах компанії збільшення об‘ємів реалізації до 8 тис тонн, що дорівнює $49 млн.
Директор компанії «UKRAVIT» Євген Семененко впевнений:

[[{“fid”:”230036″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

“Ринок мікродобрив буде рости, і ми хочемо йти в ногу з ним. Тому цього року ми інвестували кошти в нову лінію виробництва мікродобрив. Наші фахівці постійно розробляють інноваційні продукти. Цього року ми запускаємо виробництво препарату “Авангард” з кремнієм та нових добрив з мікроелементами”.

Важливим завданням, яке ставить перед собою компанія, є перехід українських с/г виробників на вітчизняні ЗЗР замість китайської продукції сумнівної якості.

Нові продукти 2018 рік – це:

  • два гербіциди для сої і препарат Делавье для захисту плодово-ягідних насаджень;

  • гербіцид ІМІ-ВІТ під технологію соняшнику, сої та гороху;

  • Жукоff – для знищення колорадського жука, в першу чергу, для особистих селянських господарств.

 

Актуальність

Напрямок розвитку агрохімії України залежить від міжнародних тенденцій. Стосовно розвитку агрохімічних тенденцій у світі, це, звичайно, концентрація агрохімічного бізнесу. Величезний вплив на агрохімічний бізнес має China Chemikal, яка купила 2 великі міжнародні компанії, її присутність і вплив на загальний процес. Глобалізація агрохімії пов‘язана із діючими речовинами, які компанії купують для виробництва готової продукції. Локалізація виробництва пов‘язана із основними країнами-виробниками, це – Індія, Китай і Латинська Америка. Цілі, які ставлять китайські виробники – у 2020-2025 роках: досягти об‘єму виробництва речовини для ЗЗР, а також готової продукції до 75%, а разом із Індією до 85%. Роз‘єднати ці глобальні потоки хімічної індустрії дуже важко. Тому Китай, Індія та Латинська Америка будуть ключовими зонами виробництва сировини для ЗЗР. Тим не менше, виробничі потужності «UKRAVIT» дозволяють виробляти власну сировину, завдяки чому компанія зробить Україну одним із гравців на світовому ринку виробництва ЗЗР. Виробником, який поставляє не тільки сировину, а й готову продукцію в інші країни. Слід відзначити, що глобалізація спричинила певну монополізацію в галузі.
Ільченко наголошує:

«Ми хочемо замінити препарати на українські складові. Хочу закликати всіх припинити імпортувати все, що можна зробити в країні. У нас є люди і технології».

Професіоналізм і послідовність

З імпортерів в експортери. Коли компания «UKRAVIT» починала свою діяльність, Україна була 100% імпортером ЗЗР. Наразі компанія має 10% внутрішнього ринку і постійно збільшує свою присутність на ньому. Наступного року відкривається 7-й виробничий корпус, який втричі збільшить виробничі потужності, що дозволить збільшити виробництво до 20 тисяч тон на рік. Але пріоритетним напрямком «UKRAVIT» лишається вітчизняний ринок і наразі вже попит на продукцію перевищує виробництво. 7-й виробничий комплекс закриє цю потребу.

Продукція Ukravit з 2015 року експортується в Грузію і Молдову. «Це невеликі країни, але в порівнянні з насиченим ринком ЗЗР на цих ринках, ми починаємо займати значне місце. Там теж було проведено багато днів поля і семінарів». В цілому компанія планує розширювати свою присутність на ринку СНД.
За словами власника групи компаній,  «UKRAVIT» отримує багато пропозицій з інших країн, і наразі вже відвантажена партія в Ефіопію і велися переговори з делегацією ЄС. На наступний рік заплановані переговори з Північною та Східною Африкою та країнами Близького Сходу.

 
Ексклюзивно для AgroReview
Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/7-stovpiv-uspihu-ukravit
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати