7 трендів агро аналітики 2018 року

7 трендів агро аналітики 2018 року

ТРЕНД №1

Інформації, що знаходиться у відкритому доступі, не просто стало більше, її кількість зростає в геометричній прогресії. А якщо говорити про достовірність, то якість, м’яко кажучи, поступається кількості. Аграрний ринок усього світу постійно знаходиться в стані «фільтра» від отримання неправдивих, некоректних, а часто взагалі фейковий даних. Але що робити далі? Адже це всього лише цифри, а не відповіді на питання.

ТРЕНД №2

Ринок тяжіє до зростання компетентності як виконавців послуг, так і замовників. Великим замовникам давно недостатньо стандартних звітів. Потрібен глибокий аналіз. Наприклад, ще кілька років тому стандартний запит по нішевим культурам стосувався однієї-двох позицій. Зараз для прийняття рішення потрібні дані про 10 і більше суміжних культур з історією, прогнозами і оновленнями.

ТРЕНД №3

Передові агрофірми впроваджують або впровадили так звану «агроаналітику повного циклу». Вона охоплює всі внутрішні процеси компанії і навіть здатна змоделювати ефективність діяльності агропідприємства на 10 років вперед одним натисканням кнопки на клавіатурі. Таким програмним продуктам поки не вистачає тільки однієї цінної ланки – актуальної ринкової аналітики. Тобто розрахунку своєї поточної оперативної позиції і перспектив щодо інших гравців ринку.

ТРЕНД №4

Ринок шукає нові ніші, і аналітикам є що запропонувати в цьому плані. Моніторинг нових напрямків для інвестування – ще один тренд, що набирає обертів. Незалежно від того, власні це кошти або позикові, потрібен достовірний прогноз окупності вкладень з урахуванням максимального набору факторів.

ТРЕНД №5

Перехід на онлайн-платформи, що акумулюють великі дані. Тема особливо актуальна для компаній, які або працюють по всьому світу, або в процесі розширення географії своєї діяльності. Це вигідно економічно. Всі дані знаходяться в одному місці і доступні з будь-якої точки земної кулі. Однак, хто сильний в одному ринку – не завжди настільки ж хороший в іншому. Більш достовірну картину, як відомо, легше отримати зсередини. Великі аналітичні компанії, транснаціональні компанії часто йдуть старим перевіреним шляхом, відкриваючи власне представництво. Більш економічний варіант – використовувати онлайн-платформи, що спеціалізуються на конкретному регіоні.

ТРЕНД №6

Математичне моделювання на основі аналізу великого масиву великих даних показало себе з кращого боку в багатьох галузях. Штучний інтелект все частіше здатний поставити діагноз точніше середньостатистичного дільничного терапевта. Однак в аналітиці аграрного ринку, технології поки не здатні конкурувати з людиною в навичках стратегічного мислення. Агробізнесу як ніколи потрібні висококласні фахівці, здатні будувати достовірні прогнози і сценарії.

ТРЕНД №7

Конкуренція на ринку консалтингових компаній, що працюють в агропромисловому секторі, змушує ставати все більш прозорими у своїй роботі і робити якісніший аналітичний продукт. Згадка прогнозів, заявлених раніше не обмежується тими, щодо яких припущення підтвердилися.

Володіти горою інформації – не цінність. Справжня цінність закладена в інструментах, які вже сьогодні автоматично відрізнять цінне від зайвого, перевіряють на достовірність кожну літеру, цифру і піксель. Незалежно від того виходите ви в агробізнес чи шукаєте нові ринки збуту агропродукції, вам потрібно мати під рукою якісний аналіз, прогноз, готові сценарії на ближню і дальню перспективу.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/7-trendiv-ahro-analityky-2018-roku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    18 Квітня

    Ukravit запропонував аграріям Програму лояльності

    Виробник горілки “Хортиця” почав випускати мінералку

    Як змінилися ціни на каву, вершки та цукор навесні

    17 Квітня

    У ВР зареєстрували проєкт закону щодо особливостей планування територій, які виникають внаслідок руйнівного впливу війни

    Збільшення прогнозів урожаю сої посилює тиск на ціни, зокрема і в Україні

    На Волині чеські інвестори вирощуватимуть енергетичну тополю

    Українські аграрії потребують підтримки, щоб надалі забезпечувати продовольчу безпеку світу

    В України є стратегічна потреба вирощувати бавовну – Мінагрополітики

    Україна орієнтована на діалог і співпрацю, а не на запровадження обмежень у торгівлі з Польщею – Мінагрополітики

    Соняшникова олія дешевшає на тлі падіння цін на пальмову та соєву олію

    БІЛЬШЕ НОВИН