Tempo950x100

Tempo300x100

7 трендів агро аналітики 2018 року

7 трендів агро аналітики 2018 року

ТРЕНД №1

Інформації, що знаходиться у відкритому доступі, не просто стало більше, її кількість зростає в геометричній прогресії. А якщо говорити про достовірність, то якість, м’яко кажучи, поступається кількості. Аграрний ринок усього світу постійно знаходиться в стані «фільтра» від отримання неправдивих, некоректних, а часто взагалі фейковий даних. Але що робити далі? Адже це всього лише цифри, а не відповіді на питання.

ТРЕНД №2

Ринок тяжіє до зростання компетентності як виконавців послуг, так і замовників. Великим замовникам давно недостатньо стандартних звітів. Потрібен глибокий аналіз. Наприклад, ще кілька років тому стандартний запит по нішевим культурам стосувався однієї-двох позицій. Зараз для прийняття рішення потрібні дані про 10 і більше суміжних культур з історією, прогнозами і оновленнями.

ТРЕНД №3

Передові агрофірми впроваджують або впровадили так звану «агроаналітику повного циклу». Вона охоплює всі внутрішні процеси компанії і навіть здатна змоделювати ефективність діяльності агропідприємства на 10 років вперед одним натисканням кнопки на клавіатурі. Таким програмним продуктам поки не вистачає тільки однієї цінної ланки – актуальної ринкової аналітики. Тобто розрахунку своєї поточної оперативної позиції і перспектив щодо інших гравців ринку.

ТРЕНД №4

Ринок шукає нові ніші, і аналітикам є що запропонувати в цьому плані. Моніторинг нових напрямків для інвестування – ще один тренд, що набирає обертів. Незалежно від того, власні це кошти або позикові, потрібен достовірний прогноз окупності вкладень з урахуванням максимального набору факторів.

ТРЕНД №5

Перехід на онлайн-платформи, що акумулюють великі дані. Тема особливо актуальна для компаній, які або працюють по всьому світу, або в процесі розширення географії своєї діяльності. Це вигідно економічно. Всі дані знаходяться в одному місці і доступні з будь-якої точки земної кулі. Однак, хто сильний в одному ринку – не завжди настільки ж хороший в іншому. Більш достовірну картину, як відомо, легше отримати зсередини. Великі аналітичні компанії, транснаціональні компанії часто йдуть старим перевіреним шляхом, відкриваючи власне представництво. Більш економічний варіант – використовувати онлайн-платформи, що спеціалізуються на конкретному регіоні.

ТРЕНД №6

Математичне моделювання на основі аналізу великого масиву великих даних показало себе з кращого боку в багатьох галузях. Штучний інтелект все частіше здатний поставити діагноз точніше середньостатистичного дільничного терапевта. Однак в аналітиці аграрного ринку, технології поки не здатні конкурувати з людиною в навичках стратегічного мислення. Агробізнесу як ніколи потрібні висококласні фахівці, здатні будувати достовірні прогнози і сценарії.

ТРЕНД №7

Конкуренція на ринку консалтингових компаній, що працюють в агропромисловому секторі, змушує ставати все більш прозорими у своїй роботі і робити якісніший аналітичний продукт. Згадка прогнозів, заявлених раніше не обмежується тими, щодо яких припущення підтвердилися.

Володіти горою інформації – не цінність. Справжня цінність закладена в інструментах, які вже сьогодні автоматично відрізнять цінне від зайвого, перевіряють на достовірність кожну літеру, цифру і піксель. Незалежно від того виходите ви в агробізнес чи шукаєте нові ринки збуту агропродукції, вам потрібно мати під рукою якісний аналіз, прогноз, готові сценарії на ближню і дальню перспективу.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/7-trendiv-ahro-analityky-2018-roku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати