Tempo950x100

Tempo300x100

9 небанальних порівнянь про виробництво і споживання м’яса в Україні

9 небанальних порівнянь про виробництво і споживання м’яса в Україні

Але в будь-якому випадку, десь убуває, десь прибуває через падіння внутрішнього споживання ми почали більше експортувати. BusinessViews наводить 9 фактів про тваринництво в Україні в графіках і порівняннях.
 

1. За рік українець з’їдає приблизно 8 курей. Це на 8 більше, ніж житель Ефіопії, але на 11 менше, ніж житель Ізраїлю

М’ясо птиці люблять і в Україні, і в Ізраїлі. З тією лише різницею, що українці вважають за краще курятину, а ізраїльтяни – м’ясо індички. Для українців курятина – швидше питання раціональності, а не звички. Її вартість в Україні більше, ніж в 2 рази нижче в порівнянні з вартістю яловичини. Разом з іншими її перевагами – простотою і швидкістю приготування – вибір тут стає очевидним.
 

2. Щоб перевезти все вироблене в Україні за перші 5 місяців 2017 го м’ясо, знадобиться 2 665 400 Tesla Model S

Сукупне виробництво м’яса, хоча залишається досить високим, проте не вказує позитивної динаміки: в порівнянні з 2016-м роком за 5 місяців 2017 го воно зросло всього на 0,5%, проте навіть така стагнація все одно краще падіння, що сталося в 2014.

3. Запасів м’яса в державі рядовому українцеві вистачить на 27 478 351 років

Всього на даний момент в України в запасах 133,70 тис. тонн м’яса. Рейтинг виглядає так: м’ясо птиці 79,62 тис. тонн, свинина 36,63 тис. тонн, яловичина 15,48 тис. тонн.
 

4. В Україні на 100 000 корів більше, ніж латвійців

Поголів’я великої рогатої худоби скорочується протягом останніх дванадцяти років і досягло 3,776 млн голів на 1 січня 2016 року, що на 2,8% менше, ніж роком раніше. У сільськогосподарських підприємствах поголів’я за рік скоротилося на 3,1%, в той час як в домогосподарствах – на 2,6%.
 

5. Експортованого за 4 місяці м’яса вистачить, щоб заповнити 57 олімпійських басейнів

І кількість басейнів, заповнених українським м’ясом, буде тільки рости! Якщо в 2008-му ми експортували 26,53 тис. тонн, то вже до цього моменту поставили на зовнішні ринки 149,36 тис. тонн, а очікуваний прогноз на 2017-й – більше 300 тис. тонн.

6. З початку року імпорт м’яса в Україну склав 57 148 235 київських тортів

Ринок імпортного м’яса в 2017 році збільшився в порівнянні з 2016-м, але здається, так буде не завжди – обсяг споживання м’яса українцями скорочується.
 

7. Кількості баранини, яку українець з’їдає за рік, жителю Судану вистачить на 2 тижні

Судячи по споживанню, баранина для українця хоч і доступна, але залишається екзотикою, як і кенгурятина, наприклад – її ми з’їдаємо стільки ж. А ось жителі Судану життя без неї не уявляють – за рік середньостатистичний Судан з’їдає 11 кг баранини. За цим показником вони значно випереджають навіть своїх найближчих конкурентів з Казахстану, які задовольняються 8 кг на людину в рік.

8. Калорій від річної кількості яловичини українському спринтерові вистачить на 19 забігів

Нехай яловичини на рік ми з’їдаємо менше, ніж свинини або курятини, але навіть цього нам вистачить, щоб підготуватися і пробігти пару десятків забігів.

9. За рік українець з’їдає 46 порцій свинячого шашлику

Свинина для українця на другому місці за важливістю відразу після курятини її житель України за рік в середньому з’їдає 14 кг. Впевнені, це не межа варто було б збільшити кількість вихідних днів в травні, і свинини в раціоні українця тут же б стало більше.

Український тваринницький ринок скорочується з кожним роком і на сьогодні ресурс внутрішнього ринку вже не може задовольнити запити виробників. Тому все більше своєї продукції вони постачають на експорт. Однак тут на заваді стає нестабільна доступність зовнішніх ринків і падаюча рентабельність виробництва саме в Україні.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/9-nebanalnyh-porivnyan-pro-vyrobnyctvo-i-spozhyvannya-myasa-v-ukrayini
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати