Tempo950x100

Tempo300x100

90% риби в Україні є імпортною

90% риби в Україні є імпортною

У зв’язку з цим заборона на вилов риби ніяк не вплине на ціноутворення продукту.

Про це ГолосUA повідомив виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

«Українці майже не їдять прісноводну рибу вітчизняного виробництва. Багато в чому це пов’язано з тим, що в країні питання виробництва такої риби, як короп або форель, сьогодні не розвинений. У зв’язку з цим відсоток вітчизняної риби, який надходить на прилавки українських магазинів, мізерно малий – нерест, який з квітня забороняє її вилов у країні, ніяк не вплине на ціноутворення рибної продукції», – коментує ситуацію експерт.

За словами О. Пендзина, не варто скидати з рахунків і той факт, що сьогодні значно знизилася купівельна спроможність українців – багатьом нашим співвітчизникам жива риба просто не по кишені.

«Чи багато ви бачили живої риби в українських магазинах? Таке собі можуть дозволити лише великі або елітні супермаркети. В основному, вся рибна продукція – це риба глибокої заморозки, яка, як правило, поставляється з Середземномор’я або з Північних морів», – вважає О. Пендзин.

Зазначимо, починаючи з 1 квітня в 21-ї області України через нересту введено заборону на вилов риби. Також з 1 квітня в 15 областях встановлено заборону на вилов раків.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/90-ryby-v-ukrayini-ye-importnoyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати