Tempo950x100

Tempo300x100

90% українських ферм використовують при вирощуванні тварин антибіотики

90% українських ферм використовують при вирощуванні тварин антибіотики

Про це ГолосUA повідомила доктор технічних наук Олена Сидоренко.

«Кілька років тому ми знаходили в курятині у деяких виробників залишки левоміцетину. Якщо антибіотик дають тварині або птиці перед забоєм, то він не розсмоктується, і його залишки потрапляють у м’ясо. Вживаючи в їжу таке м’ясо, людина ризикує своїм здоров’ям. Зокрема антибіотики знищують мікрофлору, чим викликають дисбактеріоз і захворювання шлунково-кишкового тракту (ШКТ), алергію. Також виробляється резистентність до певних видів антибіотиків. В результаті при лікуванні пневмонії, у людини є звикання до антибіотика, що може привести до летального результату», – сказала О. Сидоренко.

Вона зазначила, що перевірити наявність антибіотиків у м’ясі самостійно практично неможливо.

«Покупці не можуть перевірити наявність антибіотиків у м’ясі, так як їх наявність не відчувається по смаку, аромату і структурою. Єдине, на що потрібно звернути увагу – м’ясо може бути більш водянистим. Якщо тварини або птиця хворіли, м’ясо може бути в плямах. Перевірити наявність антибіотиків у м’ясі можна лабораторним шляхом», – резюмувала О. Сидоренко.

90% українських ферм використовують при вирощуванні тварин антибіотики. Вони є в курятині, свинині, яловичині, індичатині і крольчатині. Це стало частиною промислового і навіть домашнього вирощування тварин.

Проблема в тому, що тваринам дають ті ж препарати, що і людям. Тільки вони дешевше. На відміну від західних країн в Україні вони є у вільному доступі. Як саме розводити антибіотик свиням і курчатам – пишуть на кожному фермерському сайті.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/90-ukrayinskyh-ferm-vykorystovuyut-pry-vyroshchuvanni-tvaryn-antybiotyky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати