Tempo950x100

Tempo300x100

АЧС може «подорожувати» з кормами

АЧС може «подорожувати» з кормами

Таких висновків дійшли американські вчені після проведеного  дослідження. Про результати розповів Боб Роуленд, доктор ветеринарної медицини, професор відділу діагностики та патобіології Коледжу ветеринарної медицини   (Університет штату Канзас, США) під час виступу в ході семінару «Африканська чума свиней — транскордонне захворювання». Організатори події — Асоціація «Свинарі України» спільно з експертами Університету Пердью (США).

«Вірус АЧС виявився одним із найбільш стабільних. Це означає, що він добре виживає в умовах навколишнього середовища, у сирих кормах і має високу здатність до зараження впродовж тривалого часу, зокрема й після перевезення. Відтак, ризики глобального поширення цієї хвороби будуть лиш зростати», — наголосив Боб Роуленд.

Читайте також: Перевірити рівень біобезпеки господарства в Україні можна буде онлайн

За словами вченого, тривалість життя вірусу у кормах та їх інгредієнтах перевіряли за допомогою спеціальної камери, яка забезпечувала умови, схожі до перевезення продукції.

«Завдяки відповідному обладнання ми могли симулювати умови — температуру, вологість, тривалість — у яких транспортують корми. У ході цього досліду розігрували ситуацію із поставкою продукції з ЄС до США. Таку симуляцію можна розробити для будь-якого маршруту і перевірити потенційну загрозу поширення вірусу», – зазначає Боб Роуленд.

Читайте також: Європейці оцінять контроль АЧС в Україні

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/achs-mozhe-podorozhuvaty-z-kormamy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати