Tempo950x100

Tempo300x100

АЧС продовжує ширитися Європою

АЧС продовжує ширитися Європою

Але найвищі темпи поширення хвороби, як і раніше, демонструє Польща — 1263 вогнища тільки в цьому році, пише pigua.info.

Поки останньою країною, яка постраждала від вірусу, стала Угорщина, де через тиждень після виявлення першого випадку АЧС у кабанів місцеві служби підтвердили ще один. У зв’язку з цим на Угорщину наклали нові експортні обмеження. Кілька країн негайно ввели заборону на імпорт свинини і продуктів з країни. Серед них Сербія, Японія, Тайвань, Сінгапур, Південна Корея, Білорусь і ПАР. Найбільш чутливим для угорського ринку свинини буде закриття азіатських ринків: наприклад, на Японію припадало 25% експорту на суму 76 млн євро.

Ветеринарна служба Молдови також заявила до Світової організації здоров’я тварин (МЕБ), що в цій країні знову зареєстрували спалах африканської чуми свиней у присадибному господарстві.

У Чехії число випадків вірусу африканської чуми свиней серед кабанів зросло до 221. Всі випадки виявили у Злинському краї на південному сході країни.

Румунія досі заявила в МЕБ про чотири спалахи АЧС. Всі виявили у малих присадибних господарствах. Про останній спалах на фермі, де містилося 5 свиней, румунські служби повідомили 14 березня.

Найгірша ситуація складається в Польщі, де зареєстрували 2145 випадків серед кабанів і 109 серед домашніх свиней. Найбільше нових вогнищ — в Мазовецькому воєводстві. Все більше хворих кабанів служби також знаходять в Вармінсько-Мазурському воєводстві. Випадки АЧС виявляються і в двох інших воєводствах, де присутня хвороба, тобто в Люблінському і Підляському.

Країни, уражені АЧС, підсилюють прикордонний контроль за переміщенням товарів, які можуть стати джерелом нових вогнищ. Так в Румунії під час прикордонних перевірок у 2017 році конфіскували 6721 кг свинини і продуктів з неї. За трохи більше два місяці нинішнього року — вже 1049 кг. У березні вірус виявили у трьох випадках перевезення продуктів харчування з України та Білорусії.

У свою чергу, Угорщина вибірково досліджує конфісковані продукти з 2015 року. У 2016 році всі спроби були негативними, в 2017 і 2018 було по одній позитивній. У 2017 році було конфіскували 8 тонн продуктів, що було в 4 рази більше, ніж в попередньому.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/achs-prodovzhuye-shyrytysya-yevropoyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати