Tempo950x100

Tempo300x100

Аграріям радять запастися міндобривами

Аграріям радять запастися міндобривами

Про це розповів Сергій Рубан,  голова Асоціації агрохіміків України, пише agropolit.com.

«Що порадити аграріям? Зараз потрібно придбати недорогі фосфорні добрива. І далі дивитися, як буде розвиватися ситуація. Я сподіваюся, що катастрофи не буде. Хоча ситуація неприємна. Що стосується азотної групи, то останнім часом росіяни не грали в цьому сегменті велику роль. Ринок перебудувався. І по азотних добрив в Україні не повинно бути проблем», — розповів він.

За словами Сергія Рубана, основним постачальником калійних добрив в Україні виступала Білорусь.

Що ж до інших міндобрив, то все залежатиме від монетарної політики влади України.

Погано, що ця заборона введена перед початком активного використання фосфорних добрив. На них ціни виростуть. Хоча не на 100%, тому що певні канали поставок цих добрив підготовлені учасниками ринку. Наскільки мені відомо, в імпортерів добрив є хороші перспективи переорієнтувати канали поставок”, — додав він.

Те, що уряд не ввів заборону на аміак, на думку Сергія Рубана, хороший знак. Торгівля з країною-агресором — це політичне питання, але, як уточнив експерт, правильно було б такі сировинні товари, як аміак і сульфат амонію, котрі можуть бути використані в Україні для виробництва продуктів з більш високою доданою вартістю.

Потрібно дати можливість вітчизняним виробникам закуповувати дешеву сировину, виробляти продукцію. А отриманий прибуток направляти на розвиток української національної економіки, підтримку армії і соціальні потреби”, — додав він.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahrariyam-radyat-zapastysya-mindobryvamy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати