Tempo950x100

Tempo300x100

Аграріям варто звернути увагу на вітчизняні ЗЗР, а не переплачувати за бренд мультинаціональних корпорацій

Аграріям варто звернути увагу на вітчизняні ЗЗР, а не переплачувати за бренд мультинаціональних корпорацій

Так, за даними ДФС щорічно до нашої країни завозиться приблизно 100 тис. тон ЗЗР, пише agronews.ua. При цьому основними постачальниками пестицидів є мультинаціональні компанії, на частку яких припадає 38% ринку, китайські компанії – 31%, решта ринку ділять дистриб’ютори – 19% і європейські пост патентні компанії – 12%. В той же час, розробки вітчизняних виробників доводять: українські препарати не поступаються своєю якістю кращим зразкам відомих світових брендів, маючи при цьому доступну ціну для наших аграріїв. Одним з  таких виробників є лідер вітчизняного ринку ЗЗР – Група Компаній UKRAVIT.

Говорячи про загальні тенденції світового ринку ЗЗР впродовж 2016-початку 2017 рр. та їх вплив на Україну, варто відзначити, що в 2016 році про злиття оголосили компанії Bayer і Monsanto. Сумарно імпорт препаратів цих двох компаній в Україні в 2016 р склав 16,5 тис. т, це на 2 тис. т більше, ніж поставила Syngenta, яка раніше заявила про своє злиття з ChemChina. Крім того, варто відзначити, що компанії ChemChina належить ізраїльська Adama, чиї поставки в Україну склали 10,5 тис. т. Таким чином, після завершення угоди у китайського гіганта з’явилися 2 найбільші гравці на ринку пестицидів України, чий сумарний обсяг поставок становить 25 тис .т, і які займають більше чверті всього ринку ЗЗР в Україні.

Ще одна подія – заборона імпорту ряду товарів з РФ в Україну, в тому числі і пестицидів. Відповідний закон набув чинності на початку 2016 р. У нашій країні працює кілька компаній, які поставляли пестициди з Росії. Однак їх сумарний обсяг поставок в 2015 р з РФ склав трохи менше 2 тис. т (менше 2%). Тому рішення це чисто політичне і сильного економічного ефекту не принесло.

Щодо ситуації безпосередньо в полях, то варто сказати, що наприкінці 2016 р. по всій території України в період цвітіння пшениці пройшли зливові дощі, що викликало інтенсивний розвиток грибів роду Fusarium. Ті господарства, які вирішили заощадити і провели всього одну фунгіцидну обробку або ж провели другу, але не проти фузаріозу, отримали багато проблем з даною хворобою, що позначилося на урожайності та показниках якості зерна.

«Там, де були дотримані технології вирощування і вчасно проведені необхідні обробки рослин фунгіцидами, рівень зараження насіння не перевищував 2-3%, а там, де захисні заходи були проведені несвоєчасно або не в повній мірі, зараження становило до 40%»,- зазначив керівник відділу розвитку продуктів та сервісів ЗЗР групи компаній UKRAVIT Олександр Мигловець.

За словами Олександра Мигловця, економія на ЗЗР в подальшому відіграє злий жарт з українськими фермерами внаслідок недоотриманих сходів, інтенсивного ураження хворобами, зокрема кореневими гнилями. «Це в свою чергу позначається на економічній стабільності підприємств, призводить до їх збитковості, неможливості розрахуватися з кредиторами за придбане насіння, паливно-мастильні матеріали тощо»,- підкреслив  керівник відділу розвитку продуктів та сервісів ЗЗР групи компаній UKRAVIT.

В той же час  власник Групи Компаній UKRAVIT Віталій Ільченко впевнений, що при виборі якісних ЗЗР українським фермерам варто звертати увагу на вітчизняного виробника. «Це суттєво заощадить кошти агровиробників, адже, дуже часто, при купівлі іноземних препаратів споживач переплачує за бренд. Вся продукція Компанії UKRAVIT виробляється на новітньому обладнанні, сертифікованому за стандартами ISO 9001: 2009. Тому ми гарантуємо нашим партнерам високу якість за прийнятною ціною. Контроль якості препаратів, які виробляє наша Компанія не поступається, а іноді, навіть, перевищує відповідну процедуру відомих мультинаціональних корпорацій. З року в рік UKRAVIT удосконалює власне виробництво з метою надання агровиробникам якісних ЗЗР, що відповідають вимогам часу»,- зазначив Віталій Ільченко.

За словами Олександра Мигловця, для Групи Компаній UKRAVIT важливо мати постійний зворотній зв’язок зі своїми кінцевими споживачами, який дозволяє удосконалювати власні продукти, робити їх ще більш адаптованими для потреб клієнтів, а також розробляти інноваційні продукти. Саме тому Компанія є постійним учасником всеукраїнських та регіональних Днів поля – заходів, які проходять в різних регіонах України, та збирають аграріїв, експертів, представників галузевих ЗМІ.

«Під час таких Днів поля ми на практиці презентуємо ефективність та переваги наших комплексних рішень, розповідаємо про їх правильне застосування та, звичайно, беремо до уваги пропозиції наших клієнтів»,- розповідає Олександр Мигловець.

Окрім того, звернутися за консультацією, пропозиціями та побажаннями до спеціалістів UKRAVIT можна за телефоном  Гарячої лінії: 0 800 301 401 .

Довідка: UKRAVIT – один із лідерів ринку засобів захисту рослин. Виробляє та продає пестициди, добрива з мікроелементами, засоби для знищення гризунів та побутових комах. До складу корпорації входить «Фабрика агрохімікатів» (Черкаси).

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahrariyam-varto-zvernuty-uvahu-na-vitchyznyani-zzr-a-ne-pereplachuvaty-za-brend-multynacionalnyh-korporacij
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати