Tempo950x100

Tempo300x100

Аграрії готуються до мітингу 21 грудня проти зміни системи держпідтримки і скасування “експортного ПДВ” для олійних

Аграрії готуються до мітингу 21 грудня проти зміни системи держпідтримки і скасування “експортного ПДВ” для олійних

“18 грудня відбулася попереджувальна акція із перекриття доріг, вона тривала близько 2-3 годин, вона переросте у мітинг, що триватиме завтра, якщо нас не почують, то буде перекриття урядового кварталу в четвер”, – повідомив голова Аграрного союзу України Геннадій Новіков, пише “Інтерфакс -Україна”.

За його словами, протест спрямований проти змін, ухвалених Верховною Радою 7 грудня за скасування квазіакумуляціі ПДВ та відшкодування експортного ПДВ для олійних культур.

“Депутати як дрібні злодюжки залізли в кишеню аграріям на 10 млрд грн”, – заявив Г.Новіков.

Член комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Іван Мірошниченко повідомив, що погоджувальна рада парламенту відмовився вносити до порядку денного Верховної Ради законопроект №7403. Ця ініціатива пропонує обмежити невідшкодування ПДВ при експорті олійних березнем 2018 року

“На сьогоднішній день немає бажання включати законопроект для розгляду парламентом. Може бути внесений законопроект про відстрочення введення норм щодо скасування відшкодування ПДВ для олійних. У вересні 2018 року можуть скасувати відшкодування ПДВ для соняшника, а щодо рапсу та сої буде зміщено на 2020 рік”, – сказав народний депутат.

Як повідомлялося, близько 1000 аграріїв о 8:00 понеділка перекрили автомагістралі Умань (Черкаська обл.) – пост ДПС, Корець (Рівненська обл.) – пост ДПС с. Прибузьке (Хмельницька обл.).

Верховна Рада проголосувала за скасування відшкодування ПДВ при експорті сої, рапсу та соняшнику з 1 березня 2018 року і скасувала систему дотацій у вигляді квазіакумуляціі ПДВ, виділивши на підтримку тваринництва 4 млрд грн.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahrariyi-hotuyutsya-do-mitynhu-21-hrudnya-proty-zminy-systemy-derzhpidtrymky-i-skasuvannya-eksportnoho-pdv-dlya-olijnyh
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати