Tempo950x100

Tempo300x100

Аграрії можуть заробити на вирощуванні нової для України нішевої культури

Аграрії можуть заробити на вирощуванні нової для України нішевої культури

Зараз ціна імбиру на полицях українських магазинів складає близько 70-100 грн/кг, а сама культура має відносно високу урожайність.

Про це під час вебінару «Ефективне вирощування нішевих культур» розповів експерт Володимир Білко, пише kurkul.com.

В Україну імбир завозять із різних країн сирим, сушеним (у вигляді порошку), маринованим тощо.

«Але імбир росте і в Україні. При чому дуже гарно на півдні — у Херсонській, Миколаївській, Запорізькій областях. Найлегше його вирощувати на супіщаних грунтах. Однак потребує досить тривалого періоду вегетації — більше 120-140 днів», — розповів Володимир Білко.

Ця рослина має низку переваг. Зокрема,вона невибаглива (практично не має ні шкідників, ні хвороб), може рости на супіщаних грунтах та періодично підтоплюваних місцях, а урожайність імбиру може становити від 5 т/га до 30 т/га. А в тих фермерів, які захочуть вирощувати цю рослину, фактично не буде конкурентів на українському ринку.

Складнощі при вирощуванні можуть виникнути переважно в тому, що вивчення технології може зайняти тривалий час та довгий період вегетації цієї культури. Також треба знайти якісний посадковий матеріал та ринок збуту.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahrariyi-mozhut-zarobyty-na-vyroshchuvanni-novoyi-dlya-ukrayiny-nishevoyi-kultury
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати