Tempo950x100

Tempo300x100

Аграрії надалі куплятимуть вживану закордонну техніку, а не вітчизняну

Аграрії надалі куплятимуть вживану закордонну техніку, а не вітчизняну

Таку думку в коментарі LANDLORD висловив віце‑президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України (АФЗУ) Віктор Гончаренко.

«У деяких категоріях українська техніка неконкурентна з технікою імпортного виробництва, і багато агровиробників схиляються до купівлі вживаної закордонної техніки. Ця практика збережеться і у 2018 році», — прогнозує Гончаренко.

За його словами, попри не завжди високу якість вітчизняної техніки, підтримати лише її закупівлю — правильне рішення Кабінету Міністрів.

«Потрібно підтримувати національного товаровиробника. Але все одно якість продукції мала б бути набагато кращою. Буває, вітчизняний трактор і тисячі мотогодин не напрацював, а у нього вже потекло мастило, відмовляє коробка передач», — висловив він думку про державну програму «Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва».

У 2017‑му році агровиробники придбали 5 050 одиниць вітчизняної сільгосптехніки на 1,9 млрд грн. За словами Гончаренка, не всі бажаючі змогли скористатися програмою минулого року.

«Я не користувався цією програмою в 2017‑му і знаю, що багато хто також не зміг. Були деякі перешкоди», — відзначив віце-президент АФЗУ.

Разом з цим він вважає, що для багатьох аграріїв держпрограма стане додатковим стимулом зробити вибір на користь української техніки.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahrariyi-nadali-kuplyatymut-vzhyvanu-zakordonnu-tehniku-a-ne-vitchyznyanu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати