Tempo950x100

Tempo300x100

Аграрії не збираються збільшувати посіви кукурудзи попри зростання її ціни

Аграрії не збираються збільшувати посіви кукурудзи попри зростання її ціни

Найбільші виробники кукурудзи в Україні не поспішають розширювати посіви цієї культури попри те, що ціна на неї досягла найвищої відмітки за останні 18 місяців, пише Дзеркало тижня.

Частково це пов’язано з тим, що експортні ціни на зерно досі становлять лише половину від тієї, яка була в 2011 році. До того ж, постачальникам доводиться мати справу з конкурентами з Бразилії.

Про це повідомляє Bloomberg, додаючи, що українські фермери мали проблеми з кукурудзою торік, коли суворі погодні умови скоротили врожай на 14%. В той же час, інші культури, такі як соняшник, виявилися більш прибутковими.

Цього року ж деякі українські фірми планують навіть ще більше скоротити посіви кукурудзи. Приміром, агрохолдинги “Мрія” і “Нібулон” запланували скорочення на 17% наступного сезону. Ще два виробники в Україні, з якими спілкувався Bloomberg, повідомили, що не збираються збільшувати виробництво кукурудзи.

“Її вартість досі лишається неприваливою для виробників навіть після останнього подорожчання”, – сказав голова зернового підрозділу UkrLandFarming Віктор Спаський.

Він розповів виданню, що замість кукурудзи його фірма розглядає збільшення посівів соняшника і сої. Не бажання збільшувати виробництво культури наступного сезону може зменшити експорт четвертоного у світі постачальника. Українські закордонні продажі кукурудзи вже скоротилися на 16% через менший минулорічний вррожай і збільшення позиції Бразилії на ринку ЄС, який завжди був найбільшим покупцем українських зернових.

 

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahrariyi-ne-zbyrayutsya-zbilshuvaty-posivy-kukurudzy-popry-zrostannya-yiyi-ciny
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати