Tempo950x100

Tempo300x100

Аграрії незадоволені розподілом зерновозів Укрзалізниці

Аграрії незадоволені розподілом зерновозів Укрзалізниці

Про це повідомив генеральний директор компанії “Гермес-Трейдинг” Юрій Скічко, в ході зустрічі з керівництвом ПАТ “Укрзалізниця” в Американській торговельній палаті в понеділок, пише Мінпром.

“Раніше, до прикладу, нам показували барвисту презентацію з механізмом розподілу зерновозів, але так цей механізм і не запрацював. Ми б хотіли повернутися до питання про прозорість розподілу зерновозів. Поки ми не розуміємо, де і як вони працюють, як формуються ринкові ціни на використання зерновозів”, – зазначив він.

Ю. Скічко нагадав, що в грудні 2017 року стало відомо про заплановану дерегуляцію вагонної складової у тарифах на вантажоперевезення. “Але угоди по закупівлі товарів були здійснені на багато місяців вперед, у компаній все було пораховано виходячи з вартості типових позицій, але надалі йде така зміна з 19 лютого. Чому з 19 лютого, для нас незрозуміло, звідки визначена ціна 655 грн (за зерновоз – ред.), теж невідомо, що за механізм визначення – ринок з ним не знайомий”, – констатував він.

Між тим, глава “Гермес-Трейдинг” зазначив, що в самому механізмі присутня логіка і, можливо, ринкова складова, але ринок не побачив жодного тендеру, на якому була б визначена вартість зерновоза, так само як і схеми подальшої роботи цього механізму.

“Також, виявляється, залізниця віддала пріоритет маршрутами, а сьогодні ми почули, що йде переоформлення вагонів (філія ПАТ “Центр транспортної логістики”), знову якийсь сюрприз для ринку, знову тисячі заявок не задовольняються. Немає прогнозованості, немає розуміння, як працює ринок, як він буде далі працювати”, – резюмував Ю. Скічко.

 

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahrariyi-nezadovoleni-rozpodilom-zernovoziv-ukrzaliznyci
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати