Tempo950x100

Tempo300x100

Аграрії пересіватимуть озимі культури на затоплених полях

Аграрії пересіватимуть озимі культури на затоплених полях

Найбільше від повені постраждали Полтавська, Одеська, Дніпропетровська, Чернігівська, Сумська та Київська області, пише gazeta.ua.

Із 2 квітня у більшості регіонів температура підвищилася до +20°С. Потепління сприятиме подальшому розливу водойм, прогнозують синоптики.

Тала вода розмила 1,5-кілометровий відрізок траси міжнародного значення Київ — Суми — Юнаківка поблизу райцентру Срібне Чернігівської області. Вздовж дороги утворилося провалля. Проїзд можливий по одній смузі. Його регулює поліція.

“На території Чорнухинського району частково підтоп­лені села Луговики й Бубни та прибуває вода до сіл Вороньки, Мелехи та Загребелля. Із берегів вийшла річка Многа і маємо підтоплену дорогу між селами”, — розповідає Світлана Рибалко із обласної Служби з надзвичайних ситуацій Полтавщини.

У селі Бірки Зіньківського району на Полтавщині піднявся рівень води в річці Грунь-Ташань. Вода змила міст.

У Старобільському районі Луганської області ріка Айдар затопила шість низьководних мостів. По них перекрили рух.

На Волині ріки затопили 135,5 га сільськогосподарських угідь. Ще понад 2,3 тис. га залила тала вода.

Вийшла з берегів Прип’ять у Чорнобильській зоні відчуження.

В Одесі й в обласному місті Чорноморськ море затопило міські пляжі.

У найближчі дні повінь прогнозують на Західній Україні. Вода може затопити місто Дубровицю на Рівненщині, райцентри Кам’янка-Бузька на Львівщині та Мукачево на Закарпатті.

“Талий сніг утворив на сільськогосподарських полях водні озера. Вода повільно сходить, бо земля ще не прогріта. Нанесе значну шкоду озимим культурам”, — говорить заступник голови Асоціації фермерів і земле­власників Полтавщини Василь Бурлака,  — Аграріям доведеться пересівати пошкоджені території пшениці, ріпаку і ячменю. Оцінити загальну шкоду поки що не можемо, бо польовими дорогами проїхати неможливо”.

Незалиті посіви живі. При гарній погоді мають дати хороший урожай.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahrariyi-peresivatymut-ozymi-kultury-na-zatoplenyh-polyah
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати