Аграрії попереджають про негативний ефект від введення мит на дизпаливо

Аграрії попереджають про негативний ефект від введення мит на дизпаливо

Про це заявив сьогодні на прес-конференції в.о. виконавчого директора Української зернової асоціації Сергій Іващенко, передає прес-служба УЗА.

«За нашими підрахунками, кожен виробник зерна витрачає на паливо 60-80 дол. На гектар під час посівної і збиральної кампанії. Якщо перемножити на всі площі під зернові, то виходить близько 1,5 млрд дол на рік. Таким чином, ведення додаткових мит дуже негативно вплине на весь зерновий ринок», – сказав він.

С. Іващенко звернув увагу на той факт, що зерно є біржовим товаром і ціна на нього встановлюється на міжнародних ринках, а не на внутрішньому. «І будь-яке підвищення собівартості зерна несе прямі збитки для його виробників. З огляду на те, що ми підходимо до весняної посівної кампанії в Україні, а слідом за нею буде і збиральна кампанія, де велика частина палива використовується, ми дійсно як зерновики будемо відчувати дуже серйозні виклики і ризики для нашого бізнесу», – додав він.

Також С. Іващенко зазначив, що введення додаткових мит на імпорт дизельного палива неминуче призведе до зростання витрат «Укрзалізниці» і відповідно збільшення тарифів на перевезення зерна. Крім того в разі введення мита неминуче і зростання вартості супутніх товарів і послуг для аграріїв.

Нагадаємо, раніше експерти ринку відзначали, що ведення мита на імпорт нафтопродуктів негативно позначиться і на добробуті населення України, оскільки сприятиме значному підвищенню цін на внутрішньому ринку України і призведе до збільшення витрат споживачами майже на 13 млрд грн, що, в свою чергу, буде мати вкрай негативні фінансово-економічні та соціальні наслідки, а також позначиться на національній безпеці України.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahrariyi-poperedzhayut-pro-nehatyvnyj-efekt-vid-vvedennya-myt-na-dyzpalyvo
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    17 Квітня

    У ВР зареєстрували проєкт закону щодо особливостей планування територій, які виникають внаслідок руйнівного впливу війни

    Збільшення прогнозів урожаю сої посилює тиск на ціни, зокрема і в Україні

    На Волині чеські інвестори вирощуватимуть енергетичну тополю

    Українські аграрії потребують підтримки, щоб надалі забезпечувати продовольчу безпеку світу

    В України є стратегічна потреба вирощувати бавовну – Мінагрополітики

    Україна орієнтована на діалог і співпрацю, а не на запровадження обмежень у торгівлі з Польщею – Мінагрополітики

    Соняшникова олія дешевшає на тлі падіння цін на пальмову та соєву олію

    В Мінагрополітики спрогнозували, що буде з цінами на овочі

    Вступ України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики – аграрний міністр Польщі

    Переробка українського соняшнику може зупинитися через атаки росіян на енергетику

    БІЛЬШЕ НОВИН