Tempo950x100

Tempo300x100

Аграрії просять підтримати законопроект про деконцентрацію відносин у земельній сфері

Аграрії просять підтримати законопроект про деконцентрацію відносин у земельній сфері

Про це повідомляє прес-служба ВАР.

В Черкасах завершилась акція протесту українських аграріїв проти незаконних дій Держгеокадастру, що призводять до порушення прав чесних сільгоспвиробників – орендарів земельних ділянок. У даному заході взяли участь більше 1000 фермерів та керівників сільськогосподарських підприємств.

За результатами акції учасники підписали резолюцію щодо недовіри начальнику Головного управління Держгеокадастру Черкаської області Ользі Залозі та голові Держгеокадастру в Маньківському районі Черкаської області – Віктору Гончару.

Крім того, сільгоспвиробники підтримали президентський законопроект №7363 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності дрібних фермерських господарств і деконцентрації повноважень у сфері земельних відносин». Даним законопроектом пропонується передати права з розпорядження землями державної власності, що знаходяться за межами населених пунктів та не становлять важливе значення для держави, об’єднаним територіальним громадам, тим самим побавивши цих повноважень Держгеокадастр. Прийняття даного документу сприятиме подальшій децентралізації української економіки, стимулюватиме громади до об’єднання, підвищить ефективність управління ділянками, зменшить корупційні ризики у земельних відносинах.

Згідно з ухваленою резолюцією, аграрії закликають депутатів Черкаської обласної ради дослухатись до їх вимог – скликати позачергову сесію, ухвалити рішення про необхідність підтримки даного законопроекту й направити його на ім’я голови Верховної Ради Андрія Парубія.

Крім того, сільгоспвиробники виступили за відставку голів обласного та районного Держгеокадастру – Ольги Залоги та Віктора Гончара.

Мітингарі наголосили, що не збираються зупинятись, і у випадку, якщо влада проігнорує їх законні вимоги, акції протесту продовжуватимуться та поширяться на інші регіони.

«Ми провели попереджувальну акцію в Маньківці. Сьогодні ми провели акцію під стінами обласного Держгеокадастру в Черкаській області, направили ухвалену резолюцію до депутатів обласної ради. Найближчим часом чекаємо на позачергове засідання депутатів обласної ради. Якщо наші вимоги будуть проігноровані, ми будемо рухатись у сторону столиці», – відмітив заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради Олександр Сліпченко.

Як повідомлялось, 12 січня аграрії Маньківського району Черкаської області провели акцію протесту під стінами районного Держгеокадастру. Причиною для проведення даного заходу стало свавілля керівництва державної установи, яке сфабрикувало результати проведених напередодні торгів щодо передачі в оренду земельної ділянки. Раніше цю землю орендував і оброблював фермер Григорій Білецький, керівник господарства «Білецького». Однак на цей раз він не зміг взяти участь в аукціоні, оскільки кілька документів з поданого ним пакету були вилучені.

На законну вимогу обурених аграріїв провести повторні торги керівництво районного Держгеокадастру відмовило та не надало вичерпних пояснень. Тому сільгоспвиробники мають намір подати скарги на корумпованість державної установи до президента України, Національного антикорупційного бюро, Національної поліції та Генеральної прокуратури.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahrariyi-prosyat-pidtrymaty-zakonoproekt-pro-dekoncentraciyu-vidnosyn-u-zemelnij-sferi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати