Tempo950x100

Tempo300x100

Аграрії вимагають від влади боротися з органічними «підробками»

Аграрії вимагають від влади боротися з органічними «підробками»

Аграрії закликають депутатів прискорити роботу законопроектом про органіці,винести документ на голосування в сесійний зал на друге читання і прийняти його. Про це повідомляє прес-служба «Українського клубу аграрного бізнесу» (УКАБ).

«Положення чинного законодавства не забезпечують належного функціонування ринку органічної продукції та створюють сприятливе середовище для введення в обіг фальсифікованої органічної продукції та дозволяють уникати відповідальності за порушення законодавства у цій сфері, в той час, як даний законопроект удосконалює принципи правового регулювання органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції», – аргументували в УКАБ.

За їх словами, важливість даного законопроекту обумовлена тим, що його прийняття значно прискорить виконання євроінтеграційного плану, що по ряду пунктів виконується з порушенням термінів, або просто відкладається.

«Це дасть чіткий сигнал європейського бізнесу та політикуму, що ми виконуємо взяті на себе зобов’язання, а українські підприємці будуть мати розуміння, що діють однакові правила, що значно спрощують вихід української органічної продукції на світові ринки», – зазначив Тарас Висоцький, генеральний директор УКАБ.

Прийняття цього законопроекту дозволить запровадити чіткий і прозорий механізм реєстрації в органах сертифікації, операторів ринку, державного контролю (нагляду) за діяльністю суб’єктів ринку органічної продукції та відповідальність за порушення законодавства в цій сфері, повідомляє UBR

«Прозорий і чіткий контроль вирішує відразу дві важливі речі: захищає операторів органічного ринку від недобросовісної конкуренції, покращує умови ведення бізнесу, що гарантує споживачам, що куплена продукція маркована як органічна дійсно відповідає всім критеріям безпеки і не несе загрози для здоров’я людей», – додав Тарас Висоцький.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahrariyi-vymahayut-vid-vlady-borotysya-z-orhanichnymy-pidrobkamy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати