Аграрії запропонували відкрити дані про обсяги зерна на елеваторах

Аграрії запропонували відкрити дані про обсяги зерна на елеваторах

Українська зернова асоціація ініціювала вдосконалення кількісного контролю на елеваторах. Такий превентивний спосіб покликаний запобігти подібних ситуацій, що сталась з Агроінвестгруп, повідомляє прес-служба УЗА.

Зокрема, УЗА пропонує змінити нормативно –правову базу, що передбачає вдосконалення механізму контролю за обігом зерна на елеваторах, відкритості та прозорості на ринку зберігання зерна, зменшення ризиків власників зерна-поклажодавців від недобросовісності роботи окремих суб’єктів господарювання на ринку надання елеваторних послуг.

УЗА публічно ініціювала роботу над вирішенням проблеми зловживань компанії «Агроінвестгруп» аби в подальшому унеможливити подібні випадки. Так, було проведено низку зустрічей з учасниками ринку, ми отримали пропозиції від бізнесу і громадськості. Все це ми опрацювали і публічно обговорили, і дійшли висновку, що дана пропозиція є найбільш ефективна і має превентивний характер.

Потенційний поклажодавець, в тому числі трейдерські компанії, що отримують право власності на зерно безпосередньо на елеваторі за умовами EXW, мають можливість перевірити станом на дату укладання контракту, об’єм зерна, того чи іншого виду та класу, який зберігається на елеваторі та пропонується ним до продажу на умовах EXW. Така інформація є першою ланкою в перевірці Зернового складу на благонадійність та відкритість. Однак, варто зазначити, що на етапі перевірки зернового складу, поряд з отриманням інформації з реєстру, є важливою також співпраця трейдерів з сюрвеєрськими компаніями. Так, маючи інформацію з реєстру про об’єм наявного зерна на елеваторі, представник сюрвеєра зможе перевіряти не тільки об’єм виду зерна, який розглядається трейдером до контрактування, але і перевірити загальний об’єм такого виду зерна, того чи іншого виду та класу, що зберігається в цей час на елеваторі. Поєднання двох ланок перевірки надасть можливість діючим та потенційним поклажодавцям мінімізувати свої ризики при користуванні послугами зернових складів та ввірені їм для зберігання своєї власності.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahrariyi-zaproponuvaly-vidkryty-dani-pro-obsyahy-zerna-na-elevatorah
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    17 Квітня

    У ВР зареєстрували проєкт закону щодо особливостей планування територій, які виникають внаслідок руйнівного впливу війни

    Збільшення прогнозів урожаю сої посилює тиск на ціни, зокрема і в Україні

    На Волині чеські інвестори вирощуватимуть енергетичну тополю

    Українські аграрії потребують підтримки, щоб надалі забезпечувати продовольчу безпеку світу

    В України є стратегічна потреба вирощувати бавовну – Мінагрополітики

    Україна орієнтована на діалог і співпрацю, а не на запровадження обмежень у торгівлі з Польщею – Мінагрополітики

    Соняшникова олія дешевшає на тлі падіння цін на пальмову та соєву олію

    В Мінагрополітики спрогнозували, що буде з цінами на овочі

    Вступ України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики – аграрний міністр Польщі

    Переробка українського соняшнику може зупинитися через атаки росіян на енергетику

    БІЛЬШЕ НОВИН