Tempo950x100

Tempo300x100

Аграрії зберігають зерно у пластикових рукавах

Аграрії зберігають зерно у пластикових рукавах

«Скарг від фермерів на те, що їм нікуди подіти врожай, немає. По-перше, кожний елеватор за рік робить принаймні півтора-два оберти. І коли надходять пізні культури, то ранніх зернових у силосах майже не лишається. По-друге, чимало фермерів мають свої сховища і послугами елеваторів не користуються», — розповів в інтерв’ю agrotimes.net Сергій Шупик, керівник департаменту агропромислового розвитку Київської облдержадміністрації.

До прикладу, фермерське господарство «Припіяло» збудувало в Миронівському районі власну сушарку, ємності для зберігання і самостійно здійснює продаж зерна на експорт. Окрім того, багато аграріїв зберігає зерно у пластикових рукавах.

«Інша річ, наскільки ефективні наявні елеватори. Частина з них працює з радянських часів, має застаріле обладнання і технології», — каже Шупик.

Загалом в Україні до 80% зерносховищ потребують модернізації, а через брак потужностей зберігання щороку втрачається чверть урожаю зерна, свідчать дані ProConsulting. Щоб перекрити потребу в нестачі потрібно збудувати елеваторів, по меншій мірі, на 15 млн тонн.

Це розуміють і аграрії. Багато з них будує власні зерносховища. Це дає можливість притримати зерно та продати його дорожче.

Джерело: landlord.ua

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahrariyi-zberihayut-zerno-u-plastykovyh-rukavah
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати