Tempo950x100

Tempo300x100

Аграріїв хочуть зобов’язати відправляти СМС бджолярам про хімобробку полів

Аграріїв хочуть зобов’язати відправляти СМС бджолярам про хімобробку полів

Депутати Ради запропонували парламенту зобов’язати аграріїв, які використовують засоби захисту рослин та агрохімікати, за кілька днів до початку обробки за допомогою СМС інформувати бджолярів, які мають пасіки в районі десяти кілометрів від місця обробки. Відповідний законопроект зареєстрований на сайті Верховної Ради, пишуть Українські Новини.

Авторами законопроекту стали Леонід Козаченко, Мустафа Джемілєв і Сергій Лещенко.

Аграріїв зобов’яжуть вказувати у своєму повідомленні місце, час і дату обробки, а також назви рослин, яких опилюватимуть та препарат. Зазвичай рослини опилюють з 21:00 до 5 години ранку.

Нардепи пропонують запровадити держпідтримку бджільництва, згідно з якою відшкодовуватимуть половину витрат, а також ввести адміністративну та кримінальну відповідальність за нанесення шкоди цій галузі.

За незаконний зруб медоносних дерев або чагарників передбачене позбавлення волі терміном від 2 до 5 років, за надання неправдивої інформації про ведення бджільництва, наслідком якої стане загибель бджіл, передбачений штраф у розмірі від 3 до 5 тис. неоподаткованих мінімумів або позбавлення волі до двох років.

У пояснювальній записці до законопроекту вказується, що минулого року в Україні загинуло майже 50 тис. бджолосімей.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahrariyiv-hochut-zobovyazaty-vidpravlyaty-sms-bdzholyaram-pro-himobrobku-poliv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати