Tempo950x100

Tempo300x100

Аграрна IT-конференція: перший досвід, перші успіхи та перші висновки

Аграрна IT-конференція: перший досвід, перші успіхи та перші висновки

Необхідність такого форуму назрівала давно, сучасні IT-технології все більше використовуються у роботі різних департаментів і служб агрохолдингів. Можна говорити про окремі рішення для оптимізації роботи фінансового відділу, відділу закупівель, безпеки та інших, але найбільш ефективним форматом є створення загальної інформаційної системи агрокомпанії, що забезпечує оперативність, прозорість і доступність даних.

Спікери конференції поділилися своїм досвідом впровадження нових технологій, але при цьому закликали дуже ретельно планувати подібні кроки і точно уявляти бажаний результат. Кілька виступаючих наводили приклади, коли агропідприємства витрачали значні кошти на закупівлю модних технологій та обладнання, але не отримували ніякого ефекту. Спікери наголосили на важливості розробки стратегії діджиталізаціі, прорахунку послідовності необхідних кроків при впровадженні, обов’язковість інтеграції всіх автоматизованих процесів в одну систему. Професіонали представили свої практичні кейси з реалізації IT-проектів і наочно показали переваги використання інновацій. Було висловлено думку, що впровадження ГІС-систем – це основа подальшої діджиталізаціі компанії. Не забули на конференції про впровадження точного землеробства, застосування дронів, що вже стало must have для багатьох підприємств і показує відмінні результати. Роль IT в управлінні ризиками, незайняті ніші в агро IT, перспективи галузі – все це знайшло своє відображення в доповідях виступаючих. До виступів спікерів та обговорення багатьох питань долучалася вся аудиторія: всім були знайомі названі проблеми. В окремих випадках здавалося, що IT-фахівці говорять мовою, зрозумілою тільки їм! В цьому і цінність Аграрної IT-конференції – зібрати в одному залі і дати можливість поспілкуватися профільним фахівцям, які в повсякденній роботі стикаються з однаковими викликами та труднощами.

Організатори дякують представникам iHUB, [bvblogic], Global GIS, Kernel, МХП, AgTech Ukraine, GrainTrack, AgroGeneration, Vitagro, ІМК, «Інтерпроект Gmbh», SmartFarming, «Монсанто Україна», Drone.ua і Syngenta, незалежним експертам за активну участь і підтримку конференції! З огляду на позитивні відгуки всіх учасників та бажання продовжити вузькопрофесійні дискусії, не виключаємо, що Аграрна IT-конференція стане традиційною, як і багато інших заходів «ПроАгро Груп».

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahrarna-it-konferenciya-pershyj-dosvid-pershi-uspihy-ta-pershi-vysnovky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати