Tempo950x100

Tempo300x100

Аграрна технологічна революція врятує людство від голоду

Аграрна технологічна революція врятує людство від голоду

Проте, аграрії вже зараз стикаються з проблемою малої врожайності через хвороби, що постійно мутують. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на колонку Крістіана Телла для Нового времени.

Феномен впровадження останніх ICT-винаходів у сільськогосподарській діяльності називають Smart Farming, або ж Третьою зеленою революцією. Цифрова трансформація зможе в декілька разів збільшити віддачу від сил і коштів, що вкладають аграрії, тому у цьому напрямі працюють всі глобальні гравці ринку.

Так, нещодавно почала розвиватись технологія точного землеробства. Аграрії, за допомогою спеціальних технологій (наприклад, знімки із супутників), збирають велику кількість даних та інформації на різних ділянках поля, які спеціальні програми обробляють та систематизують, що дозволяє легше встановлювати локальні причини хвороб або ущільнень. Це дозволяє свідомо приймати рішення щодо внесення добрив і засобів захисту рослин.

Обсяг зібраної інформації надзвичайно великий, тому у точному землеробстві зазвичай використовують великі дані (big data), які допомагають враховувати водночас і погодні умови, і швидкість вітру, і температуру ґрунту й історичну інформацію щодо клімату та стану ґрунту під час аналізу та прийняття рішень.

Автор також звертає увагу на те, що великі дані часто ідуть поруч із технологією штучного інтелекту (AI), який може допомагати аграріям у декілька способів. Так, завдяки глибокому навчанню (deep learning) аграрний “Siri” (особистий помічник на мобільному телефоні) може проаналізувати зібрані дані на полях, знайти і вивчити складні алгоритми і, як наслідок, надати рекомендації на базі предиктивного аналізу. Чим більше даних має штучний інтелект – тим точніший його прогноз майбутніх трендів. З часом технологія AI стане потужним інструментом, який допоможе організаціям справлятися зі зростаючою складністю сучасного сільського господарства.

Тому на думку Крістіана Телла, зараз людству немає нагальної потреби шукати нову планету, придатну для життя, адже нові технологічні рішення вже існують і вони поступово починають допомагати рятувати поля від хвороб та неврожайності. Головне, щоб аграріії та підприємці зрозуміли потенціал подібних технологій і активно їх розвивали.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahrarna-tehnolohichna-revolyuciya-vryatuye-lyudstvo-vid-holodu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати