Tempo950x100

Tempo300x100

Аграрні розписки стають привабливими для фінансового сектору

Аграрні розписки стають привабливими для фінансового сектору

Про це йшлося під час зустрічі між заступником Міністра аграрної політики та продовольства України Оленою Ковальовою, представниками «ОТП Банк» та Міжнародної Фінансової Корпорації (IFC) в Україні.

«У вісьмох областях України, де реалізовується проект із запровадження аграрних розписок, з 2014 року за допомогою цього інструменту залучено понад 1 мільярд 70 мільйонів гривень. Аграрна розписка знаходить користувача – і через можливість зниження ринкових ризиків для обох сторін, відносну простоту і швидкість, у середньому два тижні, укладання, гарантування зобов’язань», – зазначила Олена Ковальова.

«Можливість негайного примусового виконання аграрної розписки в разі її невиконання боржником та наявність історії їх виконання за кожним суб’єктом у Реєстрі аграрних розписок є додатковими факторами для прийняття рішень потенційними кредиторами. Цікавий факт, 60% укладених розписок – фінансові, що передбачають відносини у грошовій формі. Для комерційних банків, і це також факт, аграрні розписки стають привабливим інструментом, що дозволяє розширити кредитний портфель. Тим більш, що сільськогосподарські товаровиробники є дисциплінованими позичальниками», – відзначила заступник Міністра.

Практичне використання аграрних розписок в Україні реалізується у 8-ми областях: у Вінницькій, Полтавській, Черкаській, Харківській, Миколаївській, Сумській, Тернопільській та Хмельницькій області. За підтримки Міжнародної Фінансової Корпорації (IFC) в Україні планується в січні-лютому 2018 року проведення презентації Проекту «Аграрні розписки в Україні» (впроваджується за підтримки Міжнародної фінансової корпорації, члена Групи Світового банку, в партнерстві із Швейцарською Конфедерацією в Україні) в усіх областях, що сьогодні не охоплені проектом.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahrarni-rozpysky-stayut-pryvablyvymy-dlya-finansovoho-sektoru
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати