Tempo950x100

Tempo300x100

“Аграрний фонд” заявляє про блокування його роботи працівниками НАБУ

“Аграрний фонд” заявляє про блокування його роботи працівниками НАБУ

7 лютого о 14:00 робота ПАТ «Аграрний фонд» була заблокована працівниками Національного антикорупційного бюро України, які розпочали обшук у центральному офісі держкомпанії.

Як повідомляє голова правління, Андрій Радченко, такі дії правоохоронних органів є безпідставними, і робота підприємства буде відновлена найближчим часом. Відповідно немає жодного сумніву в тому, що ПАТ «Аграрний фонд» зможе профінансувати посівну кампанію 2019-го року в запланованому обсязі.

«Сьогоднішні обшуки в центральному офісі не мають під собою ніяких підстав. Лише за минулий рік Агрофонд наростив показник чистого прибутку на 55% – до 147 млн. грн. Мінфін має найближчим часом прийняти рішення про спрямування його у вигляді дивідендів до Державного бюджету України.

При цьому, ми вже третій рік поспіль активно збільшуємо нашу присутність на ринку. Нагадаю, у 2015-му році, коли наша команда очолила Агрофонд, його дохід складав всього 2,9 млрд. грн. Сьогодні, майже втричі більше – 6,9 млрд. грн. В то й же час ми, фактично, виконуємо і функцію регулятора на аграрному ринку, фінансуючи посівну.

Ми поважаємо роботу всіх антикорупційних та правоохоронних органів держави і всіляко сприяємо їй, регулярно направляючи виявлені нашою службою безпеки недоліки та порушення у прокуратуру та МВД для відповідного реагування. Я завжди сповідував у держкомпанії ідеологію нульової толерантності до будь-яких проявів корупції.

Однак у мене викликають занепокоєння сьогоднішні дії антикорупційних органів. Вони ставлять під удар не лише нашу роботу та рівень надходжень дивідендів до держави, а й всю програму підтримки дрібних та середніх фермерів України, кредитування добривами яких здійснює Аграрний фонд.
Тому, я просто вимушений сьогодні звернутись напряму до Президента України, Прем’єр-Міністра України, профільного Міністра, депутатського корпусу Верховної Ради, зокрема Аграрного комітету, із проханням оперативно втрутитись та взяти під особистий контроль ситуацію, що розгортається сьогодні навколо Аграрного Фонду», – заявив Андрій Радченко.

Нагадаємо, ПАТ«Аграрний фонд» – провідний оператор аграрного сектору України. Займає 20 % внутрішнього ринку продовольчого зерна, частка Агрофонду на ринку борошна України складає 13%. Паралельно, через форвардні програми кредитування аграрії ПАТ «Аграрний фонд» виступає найбільшим кредитором АПК в Україні та гарантує фінансування посівної кампанії, як складову економічної безпеки держави.

ПАТ «Аграрний фонд» входить до топ-100 платників податків України. Паралельно, у 2018-ому році підприємство сплатило до бюджету 71 млн. грн. дивідендів, а сумарно за 2016-2018 роки сума перерахованих державі дивідендів склала 211,5 млн. грн. За цей же час активи підприємства зросли на 48% – із 5,96 млрд. грн. до 8,8 млрд. грн.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahrarnyj-fond-zayavlyaye-pro-blokuvannya-joho-roboty-pracivnykamy-nabu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати