“Аграрний фонд” заявляє про блокування його роботи працівниками НАБУ

“Аграрний фонд” заявляє про блокування його роботи працівниками НАБУ

7 лютого о 14:00 робота ПАТ «Аграрний фонд» була заблокована працівниками Національного антикорупційного бюро України, які розпочали обшук у центральному офісі держкомпанії.

Як повідомляє голова правління, Андрій Радченко, такі дії правоохоронних органів є безпідставними, і робота підприємства буде відновлена найближчим часом. Відповідно немає жодного сумніву в тому, що ПАТ «Аграрний фонд» зможе профінансувати посівну кампанію 2019-го року в запланованому обсязі.

«Сьогоднішні обшуки в центральному офісі не мають під собою ніяких підстав. Лише за минулий рік Агрофонд наростив показник чистого прибутку на 55% – до 147 млн. грн. Мінфін має найближчим часом прийняти рішення про спрямування його у вигляді дивідендів до Державного бюджету України.

При цьому, ми вже третій рік поспіль активно збільшуємо нашу присутність на ринку. Нагадаю, у 2015-му році, коли наша команда очолила Агрофонд, його дохід складав всього 2,9 млрд. грн. Сьогодні, майже втричі більше – 6,9 млрд. грн. В то й же час ми, фактично, виконуємо і функцію регулятора на аграрному ринку, фінансуючи посівну.

Ми поважаємо роботу всіх антикорупційних та правоохоронних органів держави і всіляко сприяємо їй, регулярно направляючи виявлені нашою службою безпеки недоліки та порушення у прокуратуру та МВД для відповідного реагування. Я завжди сповідував у держкомпанії ідеологію нульової толерантності до будь-яких проявів корупції.

Однак у мене викликають занепокоєння сьогоднішні дії антикорупційних органів. Вони ставлять під удар не лише нашу роботу та рівень надходжень дивідендів до держави, а й всю програму підтримки дрібних та середніх фермерів України, кредитування добривами яких здійснює Аграрний фонд.
Тому, я просто вимушений сьогодні звернутись напряму до Президента України, Прем’єр-Міністра України, профільного Міністра, депутатського корпусу Верховної Ради, зокрема Аграрного комітету, із проханням оперативно втрутитись та взяти під особистий контроль ситуацію, що розгортається сьогодні навколо Аграрного Фонду», – заявив Андрій Радченко.

Нагадаємо, ПАТ«Аграрний фонд» – провідний оператор аграрного сектору України. Займає 20 % внутрішнього ринку продовольчого зерна, частка Агрофонду на ринку борошна України складає 13%. Паралельно, через форвардні програми кредитування аграрії ПАТ «Аграрний фонд» виступає найбільшим кредитором АПК в Україні та гарантує фінансування посівної кампанії, як складову економічної безпеки держави.

ПАТ «Аграрний фонд» входить до топ-100 платників податків України. Паралельно, у 2018-ому році підприємство сплатило до бюджету 71 млн. грн. дивідендів, а сумарно за 2016-2018 роки сума перерахованих державі дивідендів склала 211,5 млн. грн. За цей же час активи підприємства зросли на 48% – із 5,96 млрд. грн. до 8,8 млрд. грн.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahrarnyj-fond-zayavlyaye-pro-blokuvannya-joho-roboty-pracivnykamy-nabu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    16 Квітня

    У Польщі заявили, що “зернове питання” з Україною має вирішити Брюссель

    15 Квітня

    Corteva Agriscience та Ощадбанк пропонують фермерам скористатися програмою кредитування за зниженими ставками для закупівлі засобів захисту рослин

    Штучний інтелект допоможе скоротити харчові відходи та придумає рецепти із того, що є у холодильнику

    У ЄС викрили шахрайську схему щодо медичного канабісу на 645 млн євро

    У квітні передача зернових до Румунії скоротилася на майже 35%

    ЄС може ввести додатковий контроль для українських перевізників, що їдуть через Польщу

    Майже 100 модульних зерносховищ отримали аграрії Херсонщини

    “Руйнування критичні”: які наслідки окупації для АПК Запорізької області

    USDA збільшив прогноз експорту української пшениці

    Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

    БІЛЬШЕ НОВИН