Аграрний комітет підтримав законопроект про маркування харчових продуктів

Аграрний комітет підтримав законопроект про маркування харчових продуктів

Цей проект Закону дозволить забезпечити належний рівень захисту здоров’я та інтересів споживачів, їх поінформованості, встановлення засобів гарантування права споживачів на інформацію та процедури надання інформації про харчові продукти, інформує УКАБ. 

«Якнайшвидше ухвалення законопроекту №8450 позитивно впливатиме на споживачів і захищатиме їхні інтереси. Доступ до інформації, який матиме кожний споживач, дасть розуміння і повну інформацію про склад продукту, вміст тих чи інших інгредієнтів, що впливають на здоров’я людей», – зазначає фахівець УКАБ з питань співпраці з органами державної влади Олег Нестеров.

Законопроект також матиме вплив на бізнес, оскільки поширюється на всіх операторів ринку харчових продуктів та всі етапи харчового ланцюга, якщо така діяльність підпадає під вимогу надання споживачам інформацію про харчові продукти.

«Ухвалення законопроекту матиме значний вплив на компанії, які є операторами ринку харчових продуктів. Проте розуміючи, що для зміни упаковки і самого маркування бізнесу треба як мінімум 12 місяців, текстом проекту передбачено перехідний період. Враховуючи, що даний законопроект розроблений на основі європейського регламенту, то відповідність нормам законопроекту експортерам значно простіше буде виходити на міжнародні ринки», – зазначив Олег Нестеров.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahrarnyj-komitet-pidtrymav-zakonoproekt-pro-markuvannya-harchovyh-produktiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати