Tempo950x100

Tempo300x100

Аграрний комітет ВР назвав ймовірну кандидатуру на пост міністра агрополітики

Аграрний комітет ВР назвав ймовірну кандидатуру на пост міністра агрополітики

Про це пише Інтерфакс-Україна. “Ситуація (зі звільненням міністра агрополітики – ІФ) – у підвішеному стані. Цього не має бути. Треба ухвалити рішення про відставку міністра, а потім, наступним етапом, – рішення про його призначення”, – сказав він в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

О. Бакуменко зазначив, що міністр аграрної політики Тарас Кутовий звернувся в аграрний комітет Верховної Ради з проханням підтримати його рішення піти з поста керівника міністерства. За його словами, комітет вирішив задовольнити відставку, однак для розгляду її парламентом необхідне аналогічне рішення комітету ВР з питань правової політики і правосуддя.

“Ми є профільним комітетом, але не базовим. Це питання має розглянути комітет з питань правової політики та правосуддя, але він поки що цього не зробив”, – сказав співрозмовник агентства.

“Необхідно завершити процедуру звільнення міністра. І я від імені комітету писатиму листа голові Верховної Ради з проханням сприяти вирішенню цього питання”, – додав О.Бакуменко.

На його думку, новим керівником Мінагрополітики і продовольства міг би стати його перший заступник.

“Я вважаю, що Максим Мартинюк (перший заступник міністра агрополітики – ІФ) працює доволі ефективно. Комітет з ним плідно співпрацює. Якщо прем’єр буде вносити його кандидатуру, то, думаю, комітет, її підтримає”, – вважає він.

Як повідомлялося, Т.Кутовий 23 травня на своїй сторінці в соцмережі Facebook заявив, що подає у відставку з поста міністра. Він попросив парламент підтримати його рішення та уточнив, що планує провадити інвестиційну діяльність.

Т.Кутовий був призначений міністром аграрної політики і продовольства України в уряді Володимира Гройсмана 14 квітня 2016 року.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahrarnyj-komitet-vr-nazvav-jmovirnu-kandydaturu-na-post-ministra-ahropolityky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати