Аграрний комітет ВР рекомендує парламенту продовжити мораторій на продаж земель сільгосппризначення до 2019 року

Аграрний комітет ВР рекомендує парламенту продовжити мораторій на продаж земель сільгосппризначення до 2019 року

Парламентський комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендував Верховній Раді ухвалити законопроект №7350 щодо продовження мораторію на продаж земель сільгосппризначення до 2019 року, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Рішення щодо законопроекту №7350 – прийнято”, – сказав заступник голови аграрного комітету Олександр Бакуменко під час засідання комітету.

Як повідомлялося, група народних депутатів пропонує парламенту продовжити на рік мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення, що діє до 1 січня 2018 року.

Відповідний проект закону №7350 зареєстровано у Верховній Раді 30 листопада.

“Відміна в умовах військового стану та економічної кризи мораторію на відчуження сільськогосподарських земель, без врегулювання на законодавчому рівні процедури обігу земель сільськогосподарського призначення, є загрозою як національній, так і продовольчій безпеці нашої держави, яка може втратити цінний ресурс – українські сільськогосподарські землі”, – йдеться в пояснювальній записці до документа.

Крім того, на думку парламентарів, перед запровадженням в Україні обігу земель сільськогосподарського призначення спершу необхідно напрацювати та прийняти законодавчу базу щодо формування розвиненої мережі фермерських господарств і сільськогосподарської кооперації.

Верховна Рада наприкінці жовтня 2016 року продовжила мораторій на продаж земель сільгосппризначення, запроваджений у 2002 році, до 2018 року. Парламент також доручив своїм комітетам і профільному міністерству протягом півроку напрацювати необхідні законопроекти.

Уряд планував зареєструвати проект закону про ринок землі восени цього року. Досі цей законопроект не подано до парламенту.

Перегляди: 8
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahrarnyj-komitet-vr-rekomenduye-parlamentu-prodovzhyty-moratorij-na-prodazh-zemel-silhosppryznachennya-do-2019-roku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати