Аграрний сектор став лідером за ухилянням від сплати податків

Аграрний сектор став лідером за ухилянням від сплати податків

Торік за результатами позапланових перевірок за підозрою в ухиленні від сплати податків було нараховано близько 16 мільярдів гривень зобов’язань. Половина цієї суми – понад 8 мільярдів гривень – це вже узгоджені зобов’язання. Про це в інтерв’ю «Agravery» розповіла голова Податкового комітету Громадської Ради при Міністерстві економічного розвитку та торгівлі Ольга Богданова.

За її словами, найбільше підозрюваних в ухиленні від сплати податків фірм було виявлено в аграрному секторі. Найпоширеніша проблема – робота з фіктивними підприємствами. У той же час бухгалтерські департаменти допускають левову частку порушень в частині ПДВ і касової дисципліни, зазначила Богданова. Перевірки з касової дисципліни в аграрному секторі теж демонструють погану статистику.

У Податковому комітеті Громадської Ради при МЕРТ заявляють, що найбільшим «головним болем» аграріїв є процедури адміністрування та постійні зміни в податковому законодавстві, які фермерам складно відстежувати.

На думку Ольги Богданової, причина великої кількості порушень в аграрній сфері є недостатня увага до бухгалтерського обліку та податкового планування.

«За рахунок існування пільг – спецрежиму ПДВ і 4-ої групи єдиного податку, на мій погляд, аграрний сектор мало уваги приділяв питанням бухгалтерського обліку, податкового планування. Тому зараз необхідно напрацьовувати легальні схеми оптимізації податків. Потрібно постійно підвищувати кваліфікацію співробітників бухгалтерського департаменту, вкладати кошти в проведення навчальних семінарів, тренінгів, звертатися до відповідних фахівців, аудиторів. Час, коли облік можна було вести як вийде, минув», – каже Богданова.

Крім того, щоби поліпшити ситуацію та мінімізувати порушення, підприємства мають автоматизувати всі процеси та перевіряти бізнес-партнерів: як постачальників, так і покупців.

 

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahrarnyj-sektor-stav-liderom-za-uhylyannyam-vid-splaty-podatkiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    16 Квітня

    В Україну намагалися завезти 850 кг кабачків з перевищеним вмістом нітратів

    У Польщі заявили, що “зернове питання” з Україною має вирішити Брюссель

    15 Квітня

    Corteva Agriscience та Ощадбанк пропонують фермерам скористатися програмою кредитування за зниженими ставками для закупівлі засобів захисту рослин

    Штучний інтелект допоможе скоротити харчові відходи та придумає рецепти із того, що є у холодильнику

    У ЄС викрили шахрайську схему щодо медичного канабісу на 645 млн євро

    У квітні передача зернових до Румунії скоротилася на майже 35%

    ЄС може ввести додатковий контроль для українських перевізників, що їдуть через Польщу

    Майже 100 модульних зерносховищ отримали аграрії Херсонщини

    “Руйнування критичні”: які наслідки окупації для АПК Запорізької області

    USDA збільшив прогноз експорту української пшениці

    БІЛЬШЕ НОВИН