Tempo950x100

Tempo300x100

Агробізнес не відчуває себе захищеним у власній державі

Агробізнес не відчуває себе захищеним у власній державі

Йшлося про нагальні питання, які мали вирішити проблему рейдерства, що набула загрозливих масштабів. Статистика рейдерських захоплень ввражає: за офіційними даними Генпрокуратури за 5 років зафіксовано 1690 рейдерських атак, з них – 654 випадки у 2018 році. До громадської організації «Бізнес Варта» у цьому році звернулися 70 представників аграрного бізнесу з питань рейдерства,  народні депутати подали 150 звернень для вирішення цієї проблеми.

Народний депутат, президент УАК, бізнес-омбудсман «Бізнес-варти» Леонід Козаченко  виступив як один із доповідачів під час  другої панелі, де  обговорювали необхідність  змін до вже  існуючої нормативної бази, яка має протидіяти рейдерству. За його словами, агробізнес не відчуває себе захищеним у власній державі. За всі роки незалежності України жоден нотаріус, який вчинив неправомірні дії, не отримав покарання у вигляді позбавлення волі. Мають місце лише окремі випадки заборони нотаріусам здійснювати діяльність на певний строк. Не покарано також жодного представника влади, правоохоронця тощо. При цьому кількість рейдерських атак зростає щороку. І поки не буде невідворотності покарання, здолати  рейдерство неможливо. Леонід Козаченко переконаний: суспільство має зробити все можливе, щоб поставити крапку в такому злочині, як рейдерство.

Під час форуму народні депутати України, представники Адміністрації Президента, Кабінету Міністрів, Генеральної прокуратури, Національної поліції, Міністерства юстиції, адвокати, правозахисники, аграрії з усієї України розглянули реальні приклади рейдерства на конкретних підприємствах, обговорили шляхи вирішення існуючих проблем, напрацювали пропозиції щодо законодавчих змін та виробили шляхи комунікації між підприємцями та органами влади.

Джерело: прес-служба УАК

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahrobiznes-ne-vidchuvaye-sebe-zahyshchenym-u-vlasnij-derzhavi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати