Tempo950x100

Tempo300x100

Агрофірма з Полтавщини розселила в ліси майже сотню муфлонів і плямистих оленів

Агрофірма з Полтавщини розселила в ліси майже сотню муфлонів і плямистих оленів

Про це йдеться в повідомленні агрофірми на сторінці у Facebook, пише seeds.org.ua.

Три місяці тому господарство закупило і завезло тварин на територію Диканського району. Після періоду адаптації у вольєрі тимчасової перетримки звірів розселили в дику природу.

Агрофірма планувала перетримувати тварин місяць і випустити в Сем’янівці, на територію понад 1130 тис. га. Для цього там ставили огорожу з португальської сітки та стовпчиків. Його зведення зупинили через діяльність активістів.
“Прийшов час відпускати тварин — якщо тримати їх довше, вони стануть ручними і привчаться до людей. Так браконьєри легко їх вполюють. На нашій огородженій території вони б жили під охороною єгерів господарства”, — каже єгер агрофірми Олег Ситник.

Раніше повідомлялося, що з кінця липня працівники мисливських угідь “Фенікс 2017”, що на території Щербанівської ОТГ Полтавського району, переселили з Диканського району двадцять байбаків.

Решту запланованих голів перевезуть уже наступного року. У планах єгерів було переселити 40 байбаків. Наразі вдалося виловити й перевести 20 голів. Ще половину залишили на наступний рік, бо за такий короткий період вони не встигнуть адаптуватися.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahrofirma-z-poltavshchyny-rozselyla-v-lisy-majzhe-sotnyu-mufloniv-i-plyamystyh-oleniv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати