Tempo950x100

Tempo300x100

Агрохімічне обстеження полів: сучасні підходи

Агрохімічне обстеження полів: сучасні підходи

За часів СРСР агрохімічне обстеження сільськогосподарських угідь було обов’язковим і проводилось раз в 5 років. Зростаюче споживання мінеральних добрив вимагало їх грамотного внесення з урахуванням якості ґрунтів конкретної місцевості. У пострадянський час система агрохімічних станцій занепала, і хоча вони продовжують функціонувати, технічне оснащення, рівень фахівців і, найголовніше, достовірність аналізів залишають бажати кращого. З іншого боку, постачальники мінеральних добрив почали розвивати власні збутові мережі і оснащувати їх регіональними лабораторіями, надаючи аграріям можливість провести аналіз ґрунтів і отримати рекомендації щодо внесення добрив. Багато агрохолдингів, не довіряючи результатам аналізів сторонніх організацій, також закуповують лабораторії і самі проводять аналізи власних полів.

Однак, лише деякі компанії в Україні можуть запропонувати комплексний підхід, який є найбільш повноцінним і дає найбільший економічний ефект. Як правило, такий підхід включає в себе:

  • Створення електронних карт полів агрокомпанії
  • Проведення агрохімічного обстеження по макро- і мікроелементам (а при необхідності, і екологічний, фитопатологический і інші види аналізів)
  • Розробка рекомендацій щодо внесення добрив, сівозміни, при необхідності – створення технологічної карти для кожного поля і культури, що особливо актуально в системі точного землеробства

З огляду на зростаючий інтерес аграріїв до раціонального ведення рослинництва, 27 березня 2018 року компанія “ПроАгро Груп” проведе семінар “Агрохімічне обстеження полів: сучасні підходи”. В якості спікерів ми запросили представників трьох великих компаній. Спікери розкажуть про те, чому агрохімічне обстеження – це важливо, який підхід до обстеження і в яких обставинах краще використовувати, як практично використовувати результати обстеження і отримати найбільший економічний ефект.

Слухачі семінару отримають відповіді на головні питання щодо проведення агрохімічного обстеження: як підготуватися до обстеження, який оптимальний набір результатів, які підводні камені при проведенні обстеження можуть бути, як і яких помилок потрібно уникнути.

Намір ввести обов’язкову агрохімічну паспортизацію полів викликає багато питань і критики з боку агрокомпаній і тих, хто надає послуги агрохімічного обстеження. В ході семінару спікери і учасники також обговорять це питання.

Друга частина семінару – це півторагодинна жива дискусія спікерів і всіх учасників, відповіді на питання і обговорення практичних прикладів проведення та подальшого використання результатів агрохімічних обстежень.

Всього семінар триватиме 4,5 години.

Місце проведення – м Київ, Admiral Hall, Хрещатик, 7/11

Чекаємо Вас 27 березня 2018 року на семінарі!

 

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahrohimichne-obstezhennya-poliv-suchasni-pidhody
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати