Агрохімічне обстеження полів: сучасні підходи

Агрохімічне обстеження полів: сучасні підходи

За часів СРСР агрохімічне обстеження сільськогосподарських угідь було обов’язковим і проводилось раз в 5 років. Зростаюче споживання мінеральних добрив вимагало їх грамотного внесення з урахуванням якості ґрунтів конкретної місцевості. У пострадянський час система агрохімічних станцій занепала, і хоча вони продовжують функціонувати, технічне оснащення, рівень фахівців і, найголовніше, достовірність аналізів залишають бажати кращого. З іншого боку, постачальники мінеральних добрив почали розвивати власні збутові мережі і оснащувати їх регіональними лабораторіями, надаючи аграріям можливість провести аналіз ґрунтів і отримати рекомендації щодо внесення добрив. Багато агрохолдингів, не довіряючи результатам аналізів сторонніх організацій, також закуповують лабораторії і самі проводять аналізи власних полів.

Однак, лише деякі компанії в Україні можуть запропонувати комплексний підхід, який є найбільш повноцінним і дає найбільший економічний ефект. Як правило, такий підхід включає в себе:

  • Створення електронних карт полів агрокомпанії
  • Проведення агрохімічного обстеження по макро- і мікроелементам (а при необхідності, і екологічний, фитопатологический і інші види аналізів)
  • Розробка рекомендацій щодо внесення добрив, сівозміни, при необхідності – створення технологічної карти для кожного поля і культури, що особливо актуально в системі точного землеробства

З огляду на зростаючий інтерес аграріїв до раціонального ведення рослинництва, 27 березня 2018 року компанія “ПроАгро Груп” проведе семінар “Агрохімічне обстеження полів: сучасні підходи”. В якості спікерів ми запросили представників трьох великих компаній. Спікери розкажуть про те, чому агрохімічне обстеження – це важливо, який підхід до обстеження і в яких обставинах краще використовувати, як практично використовувати результати обстеження і отримати найбільший економічний ефект.

Слухачі семінару отримають відповіді на головні питання щодо проведення агрохімічного обстеження: як підготуватися до обстеження, який оптимальний набір результатів, які підводні камені при проведенні обстеження можуть бути, як і яких помилок потрібно уникнути.

Намір ввести обов’язкову агрохімічну паспортизацію полів викликає багато питань і критики з боку агрокомпаній і тих, хто надає послуги агрохімічного обстеження. В ході семінару спікери і учасники також обговорять це питання.

Друга частина семінару – це півторагодинна жива дискусія спікерів і всіх учасників, відповіді на питання і обговорення практичних прикладів проведення та подальшого використання результатів агрохімічних обстежень.

Всього семінар триватиме 4,5 години.

Місце проведення – м Київ, Admiral Hall, Хрещатик, 7/11

Чекаємо Вас 27 березня 2018 року на семінарі!

 

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahrohimichne-obstezhennya-poliv-suchasni-pidhody
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    На Тернопільщині створять новий індустріальний парк “Borschiv”

    Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

    ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    Ціни на моркву в Україні близькі до історичних антирекордів для весни

    Рада спростила обіг насіння бавовнику, він потрібен для виробництва пороху

    23 Квітня

    Делегація Мінагрополітики ознайомилася з досвідом виконання Північною Македонією аграрних програм для вступу в ЄС

    У Фінляндії запустили в продаж кавовий бленд, створений штучним інтелектом

    Польща планує обмежити використання ГМ сировини у виробництві кормів

    Піца і торти можуть вбити: у МОЗ розповіли, яка їжа підвищує ризик смерті

    БІЛЬШЕ НОВИН