Tempo950x100

Tempo300x100

Агрохолдинг “Авангард” зробив заяву щодо дій САП і Холодницького

Агрохолдинг “Авангард” зробив заяву щодо дій САП і Холодницького

Аграрний холдинг Авангард прокоментував проведення детективами Національного антикорупційного бюро (НАБУ) протягом двох років досудового розслідування підприємств агрохолдингу щодо можливого незаконного відшкодування податку на додану вартість, пише НВ.

Як заявили в Авангарді, основним аргументом детективів НАБУ є те що, компанії холдингу до 1 січня 2016 року як виробники сільгосппродукції перебували на спеціальному режимі оподаткування податку на додану вартість. Зазначається, що дане право надавались усім українським виробникам сільськогосподарської продукції.

У прес-службі пояснили, що усі звинувачення були перевірені ще у 2016 та 2017 року під час розслідувань Службою безпеки та Генеральною прокуратурою за аналогічними звинуваченнями за той же період та були прийняті рішення щодо закриття кримінальних проваджень.

Разом з тим, співробітники агрохолдингу сприяли проведенню всіх необхідних слідчих дій досудового розслідування НАБУ.

Зокрема, було направлено компанії на виконання близько 70 ухвал суду та запитів про надання інформації та документів, було надано десятки відповідей на всі запити, документація пройшла всі необхідні експертизи.

При цьому, детективи НАБУ не звертали уваги на всі докази компанії, повідомили в Авангарді.

В агрохолдингу заявляють, що згідно з законом “маски-шоу стоп”, керівництво Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) “повинне було не передавати провадження в інший правоохоронний орган щодо продовження розслідування, а прийняти рішення щодо закриття незаконного кримінального провадження на підставі п.10 ч.1 ст.284 ККУ”.

В Авангарді відзначають, що незаконні дії антикорупційних органів призводять до дестабілізації та розбалансування діяльності компанії.

В агрохолдингу нагадали, що протягом двох років НАБУ здійснює досудове розслідування підприємств агрохолдингу щодо можливого незаконного відшкодування податку на додану вартість, що сформувався після введення в експлуатацію у 2015 році двох найбільших птахокомплексів в Херсонській та Хмельницькій областях.

Агрохолдинг неодноразово звертались до керівництва НАБУ та САП щодо “незаконних дій та ігнорування виконання закону детективами НАБУ”.

Агрохолдинг Авангард – один з найбільших агрохолдингів України, який спеціалізується на виробництві яєць і яєчних продуктів, заснований в 2003 році. Власником холдингу є Олег Бахматюк.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahroholdynh-avanhard-zrobyv-zayavu-shchodo-dij-sap-i-holodnyckoho
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    29 Березня

    Як змінилися ціни на печериці, цибулю та салат

    Неадекватна поведінка та нервова реакція заступника міністра сільського господарства Польщі Колодзейчика завела перемовини в глухий кут

    28 Березня

    Експорт українського зерна у 2023/24 МР перевищив 34 млн тонн

    Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

    Кліматичні зміни треба розглядати як можливість розвитку агросектору

    Україна і Польща близькі до розв’язання зернового питання, але є нюанс

    Інформаційна довідка щодо отримання компенсацій за розмінування с/г земель – документ

    ФАО надасть українським аквафермерам 50 тонн кормів для риб

    Вінницька кондитерська фабрика “Рошен”  2023 рік закінчила зі збитком 14,7 млн грн

    Закупівельні ціни на кукурудзу в Україні активно зростають

    БІЛЬШЕ НОВИН