Tempo950x100

Tempo300x100

Агрохолдинг відсудив у «Укрзалізниці» 120 мільйонів грн

Агрохолдинг відсудив у «Укрзалізниці» 120 мільйонів грн

Касаційний суд ухвалив стягнути з ПАТ «Укрзалізниця» на користь ТОВ «СП «Нібулон»» 120 мільйонів 280 тисяч гривень, як шкоду, заподіяну компанії в 2012-2014 роках в результаті неправомірно встановленого «експортного тарифу на перевезення зернових вантажів до станції Миколаїв-вантажний.

Про це свідчить постанова суду від 3 липня, пише mayu-pravo.com

Повідомляється, що в липні 2013 року Антимонопольний комітет оштрафував Державну адміністрацію залізничного транспорту ( «ДАЗТ») на 100 мільйонів гривень за зловживання монопольним становищем. Мова йшла про заміну вартості послуг з перевезення зерна на експорт вартістю послуг з перевезення по території України.

Комітет встановив, що ДАЗТ безпідставно зобов’язувала «Нібулон» вказувати в перевізних документах інформацію про перевезення вантажів із своїх підрозділів Миколаїв як експортних, так як станція Миколаїв-Вантажний знаходиться в межах України і перевезення до неї відносяться до категорії «внутрішнього сполучення».

Навесні 2016 року «Нібулон» звернувся в суд з позовом до «Укрзалізниці», як правонаступника ДАЗТ з вимогою про стягнення 120 мільйонів гривень збитку.

Справа остаточно вирішилося постановою Касаційного господарського суду на користь «Нібулона».

Спір про наявність або відсутність підстав для стягнення цієї шкоди суди вирішили на користь позивача. Суди виходили з того, що факт підміни перевезення внутрішнім сполученням «експортним» повністю доведеним Комітетом, який переглянув власне рішення в червні 2014 року, залишивши його без змін, наслідками розгляду справи про визнання переглянутого рішення АМКУ недійсним, який завершився поразкою «ДАЗТ», а також результатами розгляду справи про стягнення з «ДАЗТ» 100 мільйонів гривень штрафу і такої ж суми пені, яка також завершилася перемогою АМКУ.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahroholdynh-vidsudyv-u-ukrzaliznyci-120-miljoniv-hrn
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати