Tempo950x100

Tempo300x100

Агрохолдинги кукурудзою і соняшником «вбивають» родючі ґрунти

Агрохолдинги кукурудзою і соняшником «вбивають» родючі ґрунти

Таку думку висловив заступник генерального директора Асоціації фермерів і приватних землевласників України Михайло Данкевич, передає ГолосUA.

«Коли вирощуються олійні культури, з ґрунту витягується дуже багато поживних речовин і, відповідно, земля виснажується. Наш фермер, який працює на своїй землі і заробляє на ній,  не буде цю землю вбивати, буде думати про майбутнє. Якщо ж приходять великі компанії, які беруть землю в оренду на п’ять років і хочуть максимально заробити, природно, не будуть думати про те, що буде через 10 років», – зазначив експерт.

За його словами, для того, щоб зберегти землю, фермери повинні суворо дотримуватися системи сівозміни і не засівати поля монокультурою. Крім того, в Україні є велика проблема з добривом у ґрунті, оскільки частина фермерів, які прагнуть до максимального прибутку, часто «вбивають» ґрунт безконтрольним добривом, а частина не може дозволити собі якісний аналіз ґрунту і вносить добрива «на око», що також не завжди дає позитивний ефект.

При цьому М. Данкевич додав, що в даний час у світі є великий попит саме на олійні культури, тому вирощені в Україні кукурудза і соняшник йдуть, в основному, на експорт, і поля під ними збільшуються.

 

 

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahroholdynhy-kukurudzoyu-i-sonyashnykom-vbyvayut-rodyuchi-grunty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати