Tempo950x100

Tempo300x100

Агролайфхак: яка технологія обробки ґрунту найбільш економна?

Агролайфхак: яка технологія обробки ґрунту найбільш економна?

Про те, яку технологію обробки краще всього вибирати з точки зору економії коштів, розповів Микола Малярчук, доктор с.-г. наук, головний науковий співробітник відділу зрошуваного землеробства Інституту зрошуваного землеробства НААН в інтерв’ю propozitsiya.com.

За його словами, під зернові колосові це поверхнева (6-8 см) і дрібна (12-14 см) безвідвальна обробка з використанням легких дискових знарядь для поверхневої та важких дискових борін – для дрібної.

Під просапні культури (соняшник, кукурудза, сорго) – проводити безвідвальну обробку на глибину 16-24 см і 1 раз за ротацію сівозміни під чорний пар – обробку з обертанням пласта на глибину орного шару і під просапні культури також 1 раз під час ротації лугування на 38 -40 см. Останнє допоможе зруйнувати плужну підошву.

У сівозмінах на зрошуваних землях при вирощуванні овочевих культур – томатів, моркви, цибулі та картоплі, а також цукрових буряків зазвичай доцільно проводити глибоку основну обробку з обертанням пластів.

Під кукурудзу, сою, соняшник можна застосовувати глибоке чизельне розпушування, під пшеницю озиму, ячмінь озимий та ячмінь з підсівом люцерни – дрібне дискове розпушування. А під проміжні післяжнивні посіви проса, гречки, однорічні злакові-бобові суміші і кукурудзу на зелений корм можна проводити сівбу в попередньо необроблений грунт при використанні спеціальних сівалок для прямого посіву.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahrolajfhak-yaka-tehnolohiya-obrobky-gruntu-najbilsh-ekonomna
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати