Tempo950x100

Tempo300x100

Агрономія майбутнього: бджоли транспортуватимуть біологічні ЗЗР до рослин через природний процес запилення

Агрономія майбутнього: бджоли транспортуватимуть біологічні ЗЗР до рослин через природний процес запилення

Компанія Bee Vectoring Technology (BVT) запропонувала інноваційну технологію векторизації бджільництва, що полягає у використанні бджіл для забезпечення здоров’я врожаю за допомогою природного процесу запилення. Відповідну новацію вже запатентовано.

«Ми пропонуємо використовувати бджіл для доставки біологічних ЗЗР до культур у період цвітіння через природний процес запилення. Ми вже запатентували власний мікроорганізм, який на сьогодні зареєстрований в США як біопестицид. У нас є два різних типи дозаторів: один для комерційних вуликів джмелів і другий для комерційних вуликів бджіл, – розповів генеральный директор BVT Ашиш Малик.

За його словами, через дозатори комахи збирають порошок, що містить корисний для рослин мікроорганізм. І коли комахи залишають вулики, то доставляють мікроорганізм до квітки. Потрапивши на квітку, мікрооганізм колонізує рослинні тканини і захищає рослину від різних хвороб (наприклад, сірої гнилі Botrytis) і шкідників.

Фахівець вважає цей спосіб доставки засобів захисту рослин дуже ефективним і цільовим. За словами дослідника, системі не потрібна вода, в порівнянні з традиційним обприскуванням, при якому велика кількість активного інгредієнта втрачається під час доставки.

Технологія застосування векторизації бджіл ідеально підходить на стадії цвітіння культури. Для більш пізніх стадій або НЕ квітучих культур вченими розробляються мікробні біопродукти для обробки листів і насіння, які призначені для традиційних способів.

«Торік у лабораторії ми оцінили шість додаткових мікроорганізмів, крім наших власних, і цього року проведемо польові дослідження з декількома з них. Це перший продукт, зареєстрований EPA для доставки бджіл. CR-7 є запатентованим штамом гриба Chlonostachys rosea і відмінно справляється з різними некротрофіческімі захворюваннями, такими як ботритис, склеротініоз і Моніліоз. У даний час ми вже продаємо в США і розширюємо ринок збуту. У планах: до кінця року почати реалізовувати програму в Європі», – зазначив Ашиш Малик.

Він також додав, що ціна бджолиної обробки не буде перевищувати вартість аналогічної традиційної обробки.

Джерело: AgroTimes

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahronomiya-majbutnoho-bdzholy-transportuvatymut-biolohichni-zzr-do-roslyn-cherez-pryrodnyj-proces-zapylennya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати