Tempo950x100

Tempo300x100

Агросектор має бути належно представлений в Уряді

Агросектор має бути належно представлений в Уряді

Про це повідомляє прес-служба ЄБА.

Агросектор – важлива складова економічного розвитку і гарант продовольчої безпеки країни. Так, на сьогодні, Україна входить до переліку найбільших експортерів агропродукції у світі. До прикладу, серед лідерів експорту української продукції залишаються зернові культури, олії та насіння олійних культур, Україна впевнено тримає лідерські позиції по експорту меду тощо.

В цілому, аграрний сектор формує 18% ВВП України, а експорт аграрної продукції, за інформацією Мінагрополітики, у 2018 році становив 18,6 млн. дол. США.

Аналізуючи світовий досвід, варто зазначити, що країни ЄС, США, Китаю, Канади, тощо мають відповідні аграрні міністерства. На глобальному рівні в структурі ООН є також окрема організація – ФАО. Всі ці структури відіграють важливу роль у формуванні аграрної політики, гарантуванні продовольчої безпеки, стимулюванні розвитку, розробці розумних регуляцій, в тому числі, для ефективної роботи бізнесу.

“Бізнес спільнота сподівається, що нова політична команда прийме рішення після ретельного вивчення світового досвіду, зважить всі за і проти, проаналізує, чи дійсно нова ідея буде корисною для країни та оцінить можливі наслідки для сфери. Крім цього, cподіваємось, що і думка прозорого бізнесу буде почута. Говорячи про бізнес, для компаній дуже важлива ефективність роботи, якість сервісів, що надаються, прозорість процесів. І, варто наголосити, протягом останніх кількох років, на думку компаній-членів Асоціації, комунікація з Міністерством відбувалась дійсно на високому рівні.
Тому, враховуючи обсяги розвитку та потенціал галузі, інтереси агросектору варто належним чином представляти в Уряді в якості окремої структури. Сподіваємся, думку бізнесу врахують в питанні доцільності існування в країні галузевого міністерства”, – зазначає Анна Дерев’янко, виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації.

Нагадаємо, Українська зернова асоціація звернулась до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Президента України з проханням посприяти у збереженні Міністерства аграрної політики та продовольства України в нинішньому форматі роботи зі збереженням всіх наявних функцій та відповідальності.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahrosektor-maye-buty-nalezhno-predstavlenyj-v-uryadi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати