Tempo950x100

Tempo300x100

Агросектор має бути належно представлений в Уряді

Агросектор має бути належно представлений в Уряді

Про це повідомляє прес-служба ЄБА.

Агросектор – важлива складова економічного розвитку і гарант продовольчої безпеки країни. Так, на сьогодні, Україна входить до переліку найбільших експортерів агропродукції у світі. До прикладу, серед лідерів експорту української продукції залишаються зернові культури, олії та насіння олійних культур, Україна впевнено тримає лідерські позиції по експорту меду тощо.

В цілому, аграрний сектор формує 18% ВВП України, а експорт аграрної продукції, за інформацією Мінагрополітики, у 2018 році становив 18,6 млн. дол. США.

Аналізуючи світовий досвід, варто зазначити, що країни ЄС, США, Китаю, Канади, тощо мають відповідні аграрні міністерства. На глобальному рівні в структурі ООН є також окрема організація – ФАО. Всі ці структури відіграють важливу роль у формуванні аграрної політики, гарантуванні продовольчої безпеки, стимулюванні розвитку, розробці розумних регуляцій, в тому числі, для ефективної роботи бізнесу.

“Бізнес спільнота сподівається, що нова політична команда прийме рішення після ретельного вивчення світового досвіду, зважить всі за і проти, проаналізує, чи дійсно нова ідея буде корисною для країни та оцінить можливі наслідки для сфери. Крім цього, cподіваємось, що і думка прозорого бізнесу буде почута. Говорячи про бізнес, для компаній дуже важлива ефективність роботи, якість сервісів, що надаються, прозорість процесів. І, варто наголосити, протягом останніх кількох років, на думку компаній-членів Асоціації, комунікація з Міністерством відбувалась дійсно на високому рівні.
Тому, враховуючи обсяги розвитку та потенціал галузі, інтереси агросектору варто належним чином представляти в Уряді в якості окремої структури. Сподіваємся, думку бізнесу врахують в питанні доцільності існування в країні галузевого міністерства”, – зазначає Анна Дерев’янко, виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації.

Нагадаємо, Українська зернова асоціація звернулась до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Президента України з проханням посприяти у збереженні Міністерства аграрної політики та продовольства України в нинішньому форматі роботи зі збереженням всіх наявних функцій та відповідальності.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ahrosektor-maye-buty-nalezhno-predstavlenyj-v-uryadi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    29 Березня

    Супермаркети встановили нові ціни на популярні м’ясні продукти

    Як змінилися ціни на печериці, цибулю та салат

    Неадекватна поведінка та нервова реакція заступника міністра сільського господарства Польщі Колодзейчика завела перемовини в глухий кут

    28 Березня

    Експорт українського зерна у 2023/24 МР перевищив 34 млн тонн

    Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

    Кліматичні зміни треба розглядати як можливість розвитку агросектору

    Україна і Польща близькі до розв’язання зернового питання, але є нюанс

    Інформаційна довідка щодо отримання компенсацій за розмінування с/г земель – документ

    ФАО надасть українським аквафермерам 50 тонн кормів для риб

    Вінницька кондитерська фабрика “Рошен”  2023 рік закінчила зі збитком 14,7 млн грн

    БІЛЬШЕ НОВИН